DOLAR
33,98 0%
EURO
37,82 0%
ALTIN
2.820,24 0%
BITCOIN
1.969.383,94 0%

Ziraat Bankası'ndan öğrenciye destek! Nakit ihtiyacına istinaden IBAN'a anında ödenecek

Ziraat Bankası tarafından başlatılan harçlık avans uygulaması KYK kredisinden faydalanan emekliye ilaç gibi gelecek

Yayın Tarihi: 22.12.2023 18:47
Güncelleme Tarihi: 22.12.2023 18:47

Ziraat Bankası'ndan öğrenciye destek! Nakit ihtiyacına istinaden IBAN'a anında ödenecek

Ziraat Bankası üniversite öğrencilerinin yanında olduğunu başlattığı kampanyaları ile ispat ediyor. Özellikle de nakit sıkıntısı çekmemeleri adına harçlık avans fırsatı merakla takip ediliyor. Kredi ve Yurtlar Kurumundan burs ya da öğrenim kredisi alan üniversite öğrencisine Ziraat Bankası Genç Kart ile faizsiz alışveriş yapabilme fırsatı sunuluyor. Ziraat Bankası Genç kartı ile hesaplarında nakit olmaması durumunda bile belirli bir miktarda alışveriş imkanı sağlanıyor.

Ziraat Bankası tarafından devreye sokulan harçlık avans sistemi, üniversite öğrencilerine finansal açıdan destek sağlıyor. Öğrenciler hesaplarında para olmaması durumunda bile belirlenen limit kapsamında alışveriş yapabiliyor. Ve yapılan bu alışverişin geri ödemesi ise faizsiz bir şekilde sağlanıyor. Sağlanan bu limit ise öğrencilerin KYK ödemeleri içerisinden otomatik olarak faizsiz bir şekilde kesiliyor. Ziraat Bankası tarafından sunulan harçlık avans programına dahil olabilmek için öğrencinin bankada hesabı bulunması gerekirken yeni bir işlem olarak Genç Kart başvurusunu tamamlaması gerekiyor.

TL

KYK BORCU SİLİNİYOR

Hem banka kartı hem de kredi kartı olarak kullanılabilen Genç kart alışveriş sırasında öğrencinin tercihine göre istediği karttan alışveriş yapma imkanı sağlıyor. Sadece harcamalarda kullanılan harçlık avans sistemi nakit çekim işlemleri için kullanılamayacağı açıklanmış bulunuyor. Bu kapsamda öğrenci hesabında bulunan tutarı aşmayacak şekilde harcama yapabiliyor.

ZİRAAT BANKASI HARÇLIK AVANS KULLANIMI

KYK'dan Kredi alan öğrenciler harçlık avans sisteminden faydalanabiliyor. Ancak alışveriş yapılabilmesi için bu özelliğin aktif edilmesi gerekiyor. Üniversite öğrencisi Ziraat Bankası şubeleri üzerinden harçlık avans sistemini açtırabiliyor. Ekonomik anlamda destek sağlayan Ziraat Bankası harçlık avans sistemi, öğrencinin eğitim hayatını desteklemeyi hedefliyor.

Harçlık avans geri ödemesi nasıl yapılıyor

Ziraat Bankası harçlık avans harcaması öğrencinin KYK kredisinden otomatik olarak tahsil edilmektedir. Belirlenen limit dahilinde alışveriş yapabilen öğrenci geri ödeme konusunda da böylelikle ek bir işlem yapmak durumunda kalmıyor