DOLAR
34,09 0%
EURO
38,04 0%
ALTIN
2.874,38 0%
BITCOIN
2.150.665,7 0,09%

Zelenskiy, Kursk'a Yapılan Saldırının Nedenlerini Açıkladı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, olası Rus saldırılarını önlemek için Kursk'a karşı harekete geçtiklerini duyurdu.

Yayın Tarihi: 06.09.2024 23:53
Güncelleme Tarihi: 06.09.2024 23:53

Zelenskiy, Kursk'a Yapılan Saldırının Nedenlerini Açıkladı

Zelenskiy'nin Kursk Açıklaması

Ukrayna'nın Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, kuzeydeki muhtemel bir Rus saldırısını önlemek amacıyla Kursk bölgesine karşı harekete geçtiklerini bildirdi.

Uluslararası Forumda Söz Aldı

Zelenskiy, İtalya’nın Como Gölü kıyısındaki Cernobbio kasabasında düzenlenen ve dünya genelindeki gelişmelerin tartışıldığı Ambrosetti Forumu'nda Ukrayna-Rusya Savaşı'na dair önemli açıklamalarda bulundu.

Saldırı Tehditlerine Dikkat Çekti

Ukrayna lideri, halkının her gün ve her gece yüzlerce İHA ve füze saldırısının tehdidi altında yaşadığına vurgu yaparak, "(Rusya Devlet Başkanı) Putin, daha fazla çocuğu öldürmek için saldırılarını artırmaya çalışıyor. Biz her türlü savunmayı yapıyoruz." dedi.

Barış İçin Müttefik Desteği Önemli

Zelenskiy, Putin’in asıl amacının Ukrayna’yı yok etmek olduğunu belirterek, "Müzakereler için güçlü bir pozisyonda olmalıyız. Bu nedenle ABD Başkanı Joe Biden ve G7 ortaklarından yardım istiyoruz." şeklinde konuştu.

Uzun Menzilli Silahların Rolü

Uzak menzilli silahların kullanılabilmesi halinde Ukrayna’nın doğrudan Kremlin'e saldırabileceği yönündeki endişelere yanıt veren Zelenskiy, "Kremlin’e saldırmak mümkün değil mi? Uzun menzilli silahlar 200-300 kilometre mesafeyi kat ediyor, bu Rusya'nın derinliklerine ulaşmamız için kısa bir mesafe." ifadelerini kullandı.

İtalya ile İş Birliği

Zelenskiy, İtalya’nın Ukrayna’ya yönelik savunma destekleri için teşekkür ederken, Başbakan Giorgia Meloni ile görüşmeler yaparak önemli sonuçlar elde etme niyetinde olduklarını belirtti.

Zelenskiy, Rusya'nın Kursk’a yönelik saldırılarının barış arayışının bir parçası olduğunu vurgulayarak, "Savaşı Rusya'nın içine taşımak, Putin’i barış arayışında baskı altında bırakacak." dedi.