DOLAR
35,63 0,04%
EURO
37,21 -0,24%
ALTIN
3.157,89 -0,01%
BITCOIN
3.733.155,05 -0,41%

Zanaat Atölyeleri Yarıyıl Tatilinde Öğrencilere Kapılarını Açıyor

MEB, zanaat atölyeleri ile öğrencilere mesleki becerilerini geliştirme imkanı sunuyor.

Yayın Tarihi: 23.01.2025 13:58
Güncelleme Tarihi: 23.01.2025 13:58

Zanaat Atölyeleri Yarıyıl Tatilinde Öğrencilere Kapılarını Açıyor

MEB'in Zanaat Atölyeleri Öğrencilerle Buluşuyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 81 ilde oluşturulan "zanaat atölyeleri", yarıyıl tatilinde öğrencilere mesleki becerilerini geliştirme olanağı sunuyor. Bu atölyeler, meslek alanlarına yönelik temel becerilerin erken yaşta edinilmesini amaçlıyor.

Ücretsiz Kurs İmkanı

MEB'in açıklamasına göre, mesleki ve teknik eğitim genel müdürlüğü bünyesindeki ortaöğretim kurumlarında, "Beceri Geliştirme Programı" kapsamında açılan zanaat atölyelerine katılım, resmi ve özel, örgün eğitim kurumlarında en az 7. sınıf düzeyinde öğrenim gören öğrenciler için ücretsizdir. Öğrenciler, 81 ildeki valiliklerce belirlenen mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında bu atölyelere katılabiliyor.

147 Modüler Kurs Seçeneği

Zanaat atölyelerinde sunulan kurslar, "Bilişim Teknolojileri, El Sanatları Teknolojisi, Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Grafik ve Fotoğraf, Gıda Teknolojisi, Metal Teknolojisi, Mobilya ve İç Mekan Tasarımı, Radyo-Televizyon, Konaklama ve Seyahat Hizmetleri, Moda Tasarım Teknolojileri, Tarım ve Yiyecek-İçecek Hizmetleri" gibi alanlarda toplam 147 modüler kurs içermektedir. Bu modüller, kolay hamur işlerinden ahşap kakmaya, geleneksel Türk süsleme sanatlarından analog devre elemanlarına kadar çeşitli konuları kapsamaktadır.

Başvurular Nasıl Yapılır?

Zanaat atölyelerine başvurular, e-kurs.meb.gov.tr adresinden gerçekleştirilmektedir. Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere katılım belgeleri verilmektedir. Bu belgeler, öğrencilerin "e-Portfolyo"larına eklenerek mesleki gelişimlerini desteklemektedir.

Geleceğe Yönelik Hedefler

Zanaat atölyeleri, öğrencilere temel mesleki beceriler kazandırmayı, akademik ve mesleki başarılarını artırarak geniş kariyer seçenekleri sunmayı, mesleğe erişimlerini kolaylaştırmayı ve yaşam boyu öğrenmeye teşvik eden temel mesleki gelişimlerini desteklemeyi amaçlamaktadır.