DOLAR
34,11 -0,3%
EURO
38,11 -0,15%
ALTIN
2.875,12 -1,71%
BITCOIN
2.147.860,52 0,17%

Zam oranı açıklanan emekliye Temmuz desteği! Yüzde 50 indirimli verilecek

Her nekadar bütçe gereği maaşlara istenilen zam yapılmamış iken Erdoğan tarafından verilen onaylar akabinde sosyal destekler konusunda gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Yayın Tarihi: 20.07.2024 15:07
Güncelleme Tarihi: 20.07.2024 15:07

Zam oranı açıklanan emekliye Temmuz desteği! Yüzde 50 indirimli verilecek

2024 yılı, emeklilere yönelik sunduğu çeşitli avantajlarla dikkat çeken bir dönem olarak kayıtlara geçmeye devam ediyor. Her nekadar bütçe gereği maaşlara istenilen zam yapılmamış iken Erdoğan tarafından verilen onaylar akabinde sosyal destekler konusunda gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Hükümet tarafından 2024 yılı içerisinde bakanlıklar aracılığı ile  bu yıl emeklilerin yaşam kalitesini artırmak amacıyla bir dizi indirim ve kampanya başlatılmış iken, emeklinin sosyal dengesinin korunması hedeflenmektedir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da uygulamalar ile alakalı olarak resmiyete döküldüğü ve emekli için birbirinden farklı uygulamaların devreye alındığını belirtti. 

EMEKLİYE YÜZDE 50 İNDİRİM 

Maliyetler sebebiyle ulaşım fiyatlarının kallavi artışının devam ettiği şu günlerde bu kategoride gerçekleştirilen indirimler, emeklilerin seyahatlerini daha ekonomik hale getirmektedir. Bakan Uraloğu tarafından verilen bir müjde de 65 yaş ve üzerindeki yolcular için tren seyahatlerinde %50 indirim sunulduğu belirtilmiş bulunuyor.

tl

Ayrıca Uraloğlu tarafından yapılan bilgilendirmede şehirlerarası otobüs biletlerinde %20 indirim uygulanmakta ve bu indirimler 31 Mayıs tarihinden bu yana 13 milyon yolcuya ulaştığı belirtilmektedir. Emeklilere özel olarak Hava yolu ulaşımında da benzer kolaylıklar sağlandığı açıklaması yapılırken, Türk Havayolları ile yapılan işbirliği sayesinde, emekliler için yurt içi ve yurt dışı uçuşlarında %15 indirim uygulanması bir süredir devam etmekte. Bu indirimden Ocak ayından bu yana binlerce emeklinin faydalanadığı da gözler önüne serilmiş bulunuyor. 

EMEKLİYE PTT DESTEĞİ

Tüm bu indirimlerin yanı sıra emekliye özel olarak PTT tarafından da avantajların yaratıldığına dikkat çeken Uraloğlu, 10 Haziran'da başlatılan %20 indirim kampanyası ile 8.173 emeklinin bu kampanyadan faydalandığı ortaya çıkmış bulunmaktadır. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada 2024 yılı emekliler yılı olacağı belirtilmişti. Bu sözün arkasında duran hükümet bir çok destek ile emeklinin gider masraflarını azalttı. Emekliye sunulan indirimler, bu kesimin sosyal hayatlarında önemli iyileştirmelere yol açmakta iken bu desteklerin sürekli olacağı da hükümet tarafından belirtilmiş bulunuyor.