DOLAR
34,24 0,03%
EURO
37,45 0,2%
ALTIN
2.928,22 -0,03%
BITCOIN
2.150.848,37 0,29%

Zam bekleyen emekliyi kahreden haber! Az önce 15 milyon emekliye duyuruldu

Türkiye’de Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından sağlanan Mali Yapı ve Emekli Maaşları Prof. Dr. Aziz ayındaki gelir-gider dengesi durumunun fazla vermesi, emekli aylıklarının düşük sevide kalmasıyla çelişen tablonun da ortaya çıktığı kaydedildi.

Yayın Tarihi: 23.06.2024 07:29
Güncelleme Tarihi: 23.06.2024 07:29

Zam bekleyen emekliyi kahreden haber! Az önce 15 milyon emekliye duyuruldu

Bu konuyla ilgili olarak Nart ayı SGK verilerine göre kurumun gelir ve gider karşılama oranı %100,8 şeklinde gerçekleşirken, bütçe 2,1 milyar TL tutarında bir fazla vererek iyileşme gösterdi. Ekonomik kriz emekli maaşlarındaki artışa yansımadı ve ortalama emekli maaşı 11 bin 866 TL oldu. Asgari emekli maaşının 10 bin TL şeklinde belirlendiği hatırlatılıyor. Üstelik bu durumunun da emeklilerin ekonomik açıdan zor bir dönemden geçtiğini ve aynı zamanda da yaşam standartlarının düşük oranda kaldığını açıkça gösteriyor.

'KAYNAK YOK' İFADELERİYLE BİRLİKTE ZAM OLMAYACAK İDDİASI

Zam bekleyen emekliyi kahreden haber

Prof. Dr. Aziz Çelik, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, SGK'nın mali dengesini iyileştirmek için emekli maaşlarının düşük tutulduğunu, bu durumun "kaynak yetersizliği" argümanıyla meşrulaştırılmaya çalışıldığını belirterek, SGK'nın yönetilmesi gibi politikaların uygulandığına dikkat çekti. İş Mantığı ile bütçe transferleri artırılmama durumu, asgari ücretin artırılmaması emekliler üzerinde olumsuz etki yarattı.

ÜCRETLER DÜŞÜK TUTULACAK

üm bunlara ek olarak, SGK'nın mali durumu iyileşse ve maaşlar iyileşse de emeklilerin yaşam koşullarının, maddi durumlarının ve gelecek beklentilerinin sürdürülebilir olmaktan uzak olduğunu da vurgulamak gerekiyor. Emekli maaşı düşük kalıyor ve asgari artış yok. . maaş. emeklilerin yaşam standartların ise daha da zorlaştırıyor.