DOLAR
34,26 0,08%
EURO
37,38 0,38%
ALTIN
2.922,33 0,2%
BITCOIN
2.260.948,46 -5,28%

Yüreğir Belediyesinden Erdoğan'ın Fotoğrafıyla İlgili Soruşturma Başlatıldı

Yüreğir Belediyesi, Erdoğan'ın poşette bahçeye atılmasına idari soruşturma açtı ve suç duyurusunda bulunacak.

Yayın Tarihi: 14.10.2024 14:36
Güncelleme Tarihi: 14.10.2024 19:07

Yüreğir Belediyesinden Erdoğan'ın Fotoğrafıyla İlgili Soruşturma Başlatıldı

Yüreğir Belediyesi Soruşturma Başlattı

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının belediye bahçesine atılmasına ilişkin idari soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Komplo İddiası ve Suç Duyurusu

Demirçalı, olayın bir komplo olduğunu öne sürerek, "Bugün de savcılığa suç duyurusunda bulunacağız" ifadelerini kullandı. Olayın faillerinin, AK Parti döneminde işe alınan iki kişi olduğunu belirterek, "Karı koca aynı anda çalışıyor diye eşini çıkardığımız için böyle bir yola başvurmuşlar" dedi.

Saygısızlık ve Tepkiler

Demirçalı, Cumhurbaşkanı'na yönelik bu saygısızlığın tüm topluma yapıldığını vurguladı. Ayrıca, belediyede Erdoğan'ın pek çok portresinin bulunduğunu ancak olayın arka planının hâlâ netleşmediğini belirtti.

AK Parti Yöneticilerinin Tepkileri

AK Parti Adana Milletvekili Faruk Aytek, olaya karşı bir protesto düzenleyerek, olayın kamuoyunda önemli bir rahatsızlık yarattığını ifade etti. Ozan Gülaçtı, yaptığı basın açıklamasında, CHP'li belediyeden kaynaklanan saygısızlığı eleştirerek, "Bu bir fotoğraf meselesi değil, milletin temsilcisine yapılan bir saldırıdır" dedi.

Gülaçtı, sürecin takipçisi olacaklarını belirterek, "Bu milletin liderine yapılan her saldırı tüm millete yapılmış sayılır" ifadelerini kullandı.