DOLAR
34,15 -0,19%
EURO
38,04 0,23%
ALTIN
2.888,68 -0,5%
BITCOIN
2.165.464,43 -0,39%

Yurdun Bazı Bölgelerinde Sağanak ve Fırtına Uyarısı

Meteoroloji'den Orta Karadeniz ve Doğu Anadolu'ya yönelik uyarılar yapıldı. Sağanak ve fırtına bekleniyor.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 13:57
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 13:57

Yurdun Bazı Bölgelerinde Sağanak ve Fırtına Uyarısı

Yurdun Bazı Kesimlerinde Sağanak ve Fırtına Bekleniyor

Orta Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı, Doğu Karadeniz'in batısında ise fırtına beklenmektedir.

Meteorolojik Açıklama

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Orta Karadeniz bölgesinde akşam saatlerinden itibaren beklenen gök gürültülü sağanak, özellikle Samsun ve Ordu çevrelerinde etkisini artıracak. Bu bölgelerdeki yerel kuvvetli yağışların, Samsun'un merkez ve doğu ilçeleri ile Ordu'nun batısında kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Yağışların Etkisi Ne Zaman Sona Erecek?

Kuvvetli yağışların pazar sabah saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Bunun yanı sıra, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda da yarın için gök gürültülü sağanak öngörülüyor; özellikle öğle saatleri itibarıyla Erzurum'un kuzeyi ile Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Denizlerde Fırtına Uyarısı

Doğu Karadeniz'in batısında (Sinop-Samsun) yarın sabahtan itibaren batı ve kuzeybatıdan esmesi beklenen rüzgarın, 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde olacağı tahmin edilmektedir. Fırtınanın pazar sabah saatlerinde etkisinin azalması bekleniyor. Ulaşımda aksamalara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları önerilmektedir.