Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Yunus Emre Enstitüsü, Endonezya'da Türk Kültürünü Tanıtıyor

Yunus Emre Enstitüsü, Endonezya'daki Kalem Okullarında Türk kültürünü tanıtan etkinlikler düzenliyor.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 12:35
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 12:35

Yunus Emre Enstitüsü, Endonezya'da Türk Kültürünü Tanıtıyor

Yunus Emre Enstitüsü, Endonezya’da Türk Kültürünü Kitlelere Tanıtıyor

Yunus Emre Enstitüsü, Cakarta'daki Kalem Okulları’nda düzenlediği etkinliklerle Türk kültürel zenginliklerini Endonezyalı öğrencilere tanıttı. Enstitü, 5 binden fazla öğrencinin eğitim aldığı bu önemli okulda kültür, sanat ve gastronomi alanlarında faaliyetler gerçekleştirdi.

Cemal Şahin: "10'a Yakın Okulda Faaliyet Düzenledik"

Cakarta Koordinatörü Cemal Şahin, Türk kültürünü tanıtıcı faaliyetlerin olumlu sonuçlarını görmekte olduklarını ifade etti. Nitelikli eğitim kurumlarıyla iş birliği yaparak Türkçenin seçmeli yabancı dil olarak müfredata dahil edilmesi için çalışmalar sürdürdüklerini açıkladı: “Şimdiye kadar 10'a yakın okulda Türkiye'yi tanıtan çeşitli etkinlikler düzenledik.”

Kalem Okulları Müdürü’nden Teşekkür

Kalem Okulları Müdürü Zahid Purna Wibawa, öğrencilerine burs vererek yurtdışında eğitim imkanları sunduklarını kaydetti ve Yunus Emre Enstitüsü’ne duyduğu minnettarlığı belirtti:

“Öğrencilerimizin Türkiye’yi daha yakından tanımasına olanak tanıdığı için Enstitü’ye teşekkür ederim.”

Gelecek Planları

Yunus Emre Enstitüsü, Türk kültürünü tanıtmanın yanı sıra, önümüzdeki dönemde Kalem Okullarında Türkçe dersleri ve geleneksel okçuluk kursları düzenlemeyi planlıyor. Bu bağlamda, kültürel alışveriş ve eğitim alanında da çeşitli projelere imza atılması hedefleniyor.