DOLAR
34,07 -0,19%
EURO
38,03 -0,08%
ALTIN
2.833,72 -0,26%
BITCOIN
2.144.886,31 0,21%

Yunanistan, Fransa'dan Firkateyn Siparişini Arttırıyor

Yunanistan, Fransa'dan alacağı Belharra firkateyn sayısını 4'e çıkarmak için müzakerelere başladı.

Yayın Tarihi: 19.09.2024 19:03
Güncelleme Tarihi: 19.09.2024 19:03

Yunanistan, Fransa'dan Firkateyn Siparişini Arttırıyor

Yunanistan'ın Firkateyn Alımı

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, ülkesinin Fransa'dan temin edeceği "Belharra" tipi firkateyn sayısını 3'ten 4'e çıkarmayı düşündüğünü açıkladı.

NEARHOS Firkateyninin Suya İndirme Töreni

Dendias, Yunanistan'ın Fransa'dan alacağı firkateynlerden biri olan "NEARHOS"un suya indirme törenine katılmak üzere Fransa'ya gitti. Törende yaptığı konuşmada, "Yunanistan'ın bir firkateyn daha almak için müzakerelere başlamaya niyetli olduğunu açıklamaktan memnuniyet duyuyorum. Bu da aynı tip bir firkateyn olacak." dedi.

Silahlanma Programının Detayları

Dendias, Fransa'dan alınacak 4 "Belharra" tip firkateynden 3'ünün Scalp Naval tipi seyir füzesine sahip olacağını belirtti. Bu alımın da Yunanistan'ın 12 yıllık uzun vadeli silahlanma programına eklendiğinin altını çizen Dendias, Başbakan Kiryakos Miçotakis'in önümüzdeki 20 yıl için bir silahlanma programı sunduğunu ve programın meclise taşınacağını ifade etti.

Bu programda, Yunanistan Silahlı Kuvvetleri'ne ait MEKO tipi firkateynlerin, Russen tipi hücumbotlarla denizaltıların modernize edilmesi planlanıyor. Ayrıca, Island tipi 4 devriye botunun alımının yanı sıra, Constelation tipi firkateyn üretim programına katılarak bu firkateynlerden temin edilmesi ve Avrupa korvet programına Yunanistan'ın dahil edilmesi gibi hedefler de yer alıyor.

Yunanistan daha önce Fransa'dan 3 adet "Belharra" tipi firkateyn almak için sipariş vermişti.