DOLAR
34,18 0,05%
EURO
37,84 0,1%
ALTIN
2.926,59 0%
BITCOIN
2.077.819,95 0,06%

Yunanistan'dan Lübnan'a Barış Çağrısı

Başbakan Miçotakis, Lübnan'daki gerginliğin düşürülmesi için çağrıda bulundu.

Yayın Tarihi: 30.09.2024 17:42
Güncelleme Tarihi: 30.09.2024 17:42

Yunanistan'dan Lübnan'a Barış Çağrısı

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten Lübnan'a Çağrı

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Lübnan ve Orta Doğu'da artan gerginliklerin azalması için taraflara çağrıda bulundu. Miçotakis, olağan Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, Yunanistan'ın bölgedeki tansiyonun düşmesini arzuladığını ifade etti.

Gerginlik Sıradanlaşmadan Önemli Adımlar Atılmalı

Miçotakis, Lübnan'ın güneyinde potansiyel bir savaştan kaçınılması gerektiğini vurgulayarak, ilgili tarafların derhal tansiyonu düşüren adımlar atmalarını istedi.

Yunan Vatandaşları İçin Tahliye Planları Yapılıyor

Bölgedeki Yunan vatandaşlarının güvenliğini sağlamak amacıyla ilgili bakanlıklarla birlikte tahliye planları oluşturduklarını belirten Miçotakis, aynı zamanda zor durumda olan Lübnan’a insani yardım sağlama olasılığı üzerinde müttefikleriyle iletişim içinde olduklarını açıkladı.

SYRIZA'dan Nasrallah Kınaması

Öte yandan, Yunanistan'daki ana muhalefet partisi Radikal Sol İttifak (SYRIZA), İsrail'in Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı öldürmesini kınadı. Partinin açıklamasında, "Sivillerin büyük bir bölümünü kapsayan kuralsız bir yeni bölgesel savaşın kapıda olduğu" ifade edildi.

SYRIZA, bu olayın sebebi olarak ABD ve İsrail'i göstererek, Yunan hükümetini barış ve adalet için daha aktif bir tutum almaya davet etti.