DOLAR
34 0%
EURO
37,84 0%
ALTIN
2.820,22 0%
BITCOIN
1.965.952,73 0%

Yunanistan'dan Girişimcilere Altın Vize Fırsatı

Yunanistan, 250 bin avro yatırımlar için girişimcilere uzun süreli oturma izni sağlayan 'altın vize' imkanı sunuyor.

Yayın Tarihi: 07.09.2024 22:47
Güncelleme Tarihi: 07.09.2024 22:47

Yunanistan'dan Girişimcilere Altın Vize Fırsatı

Yunanistan'dan Yatırımcilere Önemli Fırsat

Yunanistan, ülkeye minimum 250 bin avro yatırım yapacak girişimcilere "altın vize" olarak bilinen uzun süreli oturma izni vereceğini açıkladı.

Başbakan Miçotakis'in Açıklamaları

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, bu yıl 88. kez gerçekleştirilen Uluslararası Selanik Fuarı açılışında, hükümetin programındaki değişiklikleri duyurdu. Bu değişiklikler arasında emekli ve kamu çalışanlarının maaşlarına yönelik artışlar, sosial güvenlik primlerinde indirimler yer alıyor.

Nüfus Sorununa Çözüm Arayışı

Miçotakis, ülkenin azalan nüfus sorunuyla başa çıkmak için ebeveynlere sağlanan maddi desteklerin artırılacağını vurguladı.

Emlak Sorununa Çözüm Tedbirleri

Özellikle turizm bölgelerinde kiralık ev sıkıntısına çözüm üretmek amacıyla, boş dairelerini kiraya veren ev sahiplerinin kira gelirlerinin üç yıl vergilendirilmemesi teklifinde bulundu. Ayrıca, günlük kiralama yapanların yıllık kiralama sistemine geçmeleri durumunda aynı imkandan yararlanacakları belirtildi.

Kruz Gemilerine Yönelik Yeni Uygulamalar

Miçotakis, yoğun turizm alanlarında liman vergilerinin yaz sezonunda artırılacağını, özellikle Santorini ve Mikonos gibi bölgelerde bu verginin diğer bölgelere kıyasla daha yüksek olacağını ifade etti. Elde edilen gelirlerin turizm altyapısına yönlendirileceği bildirildi.

Sendikaların Eylem Çağrısı

Uluslararası Selanik Fuarı vesilesiyle işçi ve memur sendikaları, Yunan hükümetine karşı eylem düzenleyeceklerini duyurdu. Eylemde, yüksek hayat pahalılığı ve maaş yetersizliklerine karşı dikkat çekileceği belirtildi.