DOLAR
34,11 -0,32%
EURO
38,09 -0,11%
ALTIN
2.872,68 -1,63%
BITCOIN
2.135.725,97 0,74%

Yunan Sahil Güvenlik Botunun Türk Sularını İhlali Hakkında Açıklama

Sahil Güvenlik Komutanlığı, Yunan sahil güvenlik botunun ihlaline dair bilgilendirme yaptı.

Yayın Tarihi: 20.09.2024 18:51
Güncelleme Tarihi: 20.09.2024 18:51

Yunan Sahil Güvenlik Botunun Türk Sularını İhlali Hakkında Açıklama

Yunan Sahil Güvenlik Botu Türk Sularında İhlal Gerçekleştirdi

Sahil Güvenlik Komutanlığı, Yunan sahil güvenlik botunun Türk kara sularını ihlal etmesiyle ilgili önemli bir açıklama yaptı. Olay, bir Yunan sahil güvenlik botu ile başka bir bot arasında yaşanan kovalamaca sırasında meydana geldi.

Olayın Gelişimi ve Müdahale

Açıklamada, "Bugün, 112 Acil Çağrı Merkezine ulaşan bir ihbar neticesinde, Bodrum Akyarlar Meteor Koyu'nda bir lastik botun karaya çıktığı ve içinde bir şahsın ormanlık alana kaçtığı bilgisi üzerine iki sahil güvenlik botu derhal olay mahalline sevk edilmiştir," ifadesine yer verildi.

Aynı zamanda, Yunan sahil güvenlik botunun olay sırasında hızla kendi kara sularına geri döndüğünün tespit edildiği bildirildi. Yapılan yazılı açıklamada, "Görevlendirilen sahil güvenlik unsurlarımız bölgeye intikal etti ve olayla ilgili araştırmalar başlatıldı." denildi.

Kaçakçıların Peşindeyiz

Ormanlık alana kaçtığı değerlendirilen şahsın bir göçmen kaçakçısı olabileceği belirtildi. Bu kişi için arama çalışmalarının devam ettiği vurgulandı. Sahil Güvenlik Komutanlığı, olayla ilgili gelişmeleri takip etmeye ve gereken önlemleri almaya devam edeceğini duyurdu.