DOLAR
33,98 0%
EURO
37,82 0%
ALTIN
2.820,24 0%
BITCOIN
1.969.383,94 0%

Yumurtanın da dolması olur mu? demeyin! Bu tarif bildiğiniz tüm tarifleri unutturacak

Her evdeki buzdolabında muhakkak olan yumurtanın, sabah kahvaltılarında enfes bir dolmaya dönüştüğünü biliyor muydunuz? Evde 10 dakikada hazırlayacağınız 10 dakika da pişirceğiniz bu tarif sayesinde lezzetli bir atıştırmalık yapabilirsiniz. Çocuklarınıza bile yumurtayı sevdirecek yumurta dolması tarifinin detayları...

Yayın Tarihi: 25.12.2023 10:21
Güncelleme Tarihi: 25.12.2023 10:21

Yumurtanın da dolması olur mu? demeyin! Bu tarif bildiğiniz tüm tarifleri unutturacak

Her buzdolabında muhakkak bulunan yumurta, sabah kahvaltılarının protein deposudur. Eğer kahvaltılarınızda protein dolu aparatif bir tarif denemek istiyorsanız; yumurta dolması tarifi tam olarak size göre. 10 dakikada hazırlayacağınız, 10 dakikada pişirceğiniz 2 - 4 kişilik bu tarif sayesinde, çocuklarınız bile yumurta sevecek. Üstelik oldukça pratik olan yumurta dolması tarifi için yalnızca evinizde bulunan 4 - 5 farklı malzemeyi kullanmanız yeterli. Yumurta dolması tarifi için saatlerinizi ayırmanız gerek yok. En fazla 20 dakikada yapıp servis edeceğiniz tarif, bir süre sonra kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak. İşte protein dolu lezzetli mi lezzetli yumurta dolması tarifinin detayları...

YUMURTA DOLMASI TARİFİ MALZEMELERİ 

  • Yumurta 
  • Mayısdanoz 
  • Pulbiber 
  • Karabiber 
  • Tuz 
  • Zeytinyağı 

YUMURTA DOLMASI

YUMURTA DOLMASI TARİFİ NASIL YAPILIR?

  1. İlk etapta yumurtalarınızı haşlamayı bırakın.
  2. Mayısdonozu ince ince kıyarak doğrayın. İsterseniz içersinde farklı yeşillikler de ilave edebilirsiniz.
  3. Haşlanan yumurtlarınızı ikiye bölüp sarılarını içersinden çıkartın.
  4. Sonra sarıları ile birlikte maydanozunuzu, baharatları ve yağı karıştırın. Dilerseniz bu aşamada beyaz peynir de ekleyebilirsiniz. Son olarak bir tatlı kaşığı yardımıyla hazırlamış olduğunuz içleri tekrardan yumurtaların içerisine doldurun ve tarifiniz hazır. Herkese şimdiden afiyet olsun...

YUMURTA DOLMASI TARİFİNİN PÜF NOKTALARI 

Yumurta dolmasını püf noktalarından en önemli olanı yumurtalarınızın kesinlikle rafadan olmamasıdır. Haşlama süresine dikkat ederek katı kıvamlı olmasına özen göstermelisiniz. Kaynamaya başladıktan sonra ortalama en az 4 dakika pişirmelisiniz. Eğer yumurtanız rafadan olursa yumurta dolması yapmak mümkün değildir.

Dilerseniz servis ederken üzerine limon da sıkabilirsiniz. Limon yumurta dolmasının çok daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.