DOLAR
34,1 -0,32%
EURO
38,09 -0,13%
ALTIN
2.873,9 -1,67%
BITCOIN
2.135.440,72 0,74%

Yüksek Karlı Fon Dolandırıcılık Davası: Yeni Gelişmeler

İstanbul'daki yüksek karlı gizli fon dolandırıcılığı davasında yeni tanıklar dinlendi, tutuklu sanıklar savunmalarını yaptı.

Yayın Tarihi: 20.09.2024 19:35
Güncelleme Tarihi: 20.09.2024 20:23

Yüksek Karlı Fon Dolandırıcılık Davası: Yeni Gelişmeler

Yüksek Karlı Fon Dolandırıcılık Davası Devam Ediyor

Kamuoyunda yüksek karlı gizli fon olarak bilinen dolandırıcılık davasında davanın seyri merakla takip ediliyor. Dava kapsamında 8 sanık yargılanıyor ve tutuklu sanıklar arasında Seçil Erzan ve Ali Yörük bulunuyor. İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada yeni müştekilerin ifadeleri alındı.

Tutuklu Sanık Seçil Erzan'ın Savunmaları

Duruşmada tutuklu sanık Seçil Erzan, "Ben hiçbir zaman 'Fatih Terim fonu' diye bir durumdan bahsetmedim. Bu insanların hepsi faizin hukuka aykırı yerden geldiğini biliyordu," ifadelerini kullandı. Ayrıca, Fatih Terim ile olan ilişkileri ve para alışverişlerinin dostane olarak gerçekleştiğini iddia etti.

Mahkemeye Katılan Yeni Müştekiler Noktasında Gelişmeler

Duruşmada, avukat Selman Ok tarafından, müvekkilinin de dolandırıcılık mağduru olduğu ileri sürüldü. Ancak, mahkeme bu talebi reddetti. 74 yaşındaki müşteki Sevim Sinih ise, tarlasını satarak elde ettiği parayı sanık Nazlı Can'a verdiğini belirtti.

İddianame ve Ceza Talepleri

Sanık Seçil Erzan hakkında hazırlanan iddianamede, dolandırıcılık suçlaması ağır basıyor. Erzan'ın 93 yıldan 305 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor. Diğer sanıkların da benzer suçlardan yargılanacakları belirtiliyor.

Son Durum ve Gözler Mahkeme Salonu Üzerinde

Duruşmaya verilen 10 dakikalık aranın ardından, tanık olarak dinlenilen eski banka çalışanı Volkan Çiftçi de duruşmada ifade verdi. Mahkeme, sürecin nasıl ilerleyeceğine dair gelişmeleri merakla bekliyor.

 Kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" diye bilinen 2'si tutuklu 8 sanığın yargılandığı...

Kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" diye bilinen 2'si tutuklu 8 sanığın yargılandığı dolandırıcılık davasında yeni müştekiler dinlenildi. İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük ile tutuksuz yargılanan Rüya Sağır, Hüseyin Eligül, Atilla Yörük, Asiye Öztürk, Nazlı Can ve taraf avukatları katıldı.