Evde bir çok farklı mayalama yöntemi denemeye son verecek olduğunuz yeni mayalama taktiği ile sütünüz taş gibi olacak. Komşularınız sütünüzün kıvamını görünce ortadan ikiye çatlayacak. Vücudumuz için bir çok faydası bulunan yoğurdun, taş gibi mayalamak tek bir yöntemle artık mümkün. Ustaları bile şok edecek, kıskançlığından çatlatacak mayalama taktiği ile taş gibi bir kıvamda yoğurt elde edebileceksiniz.
Sütçüden dilediğiniz miktarda inek sütünüzü aldıktan sonra evinizde taş gibi bir yoğurt mayalamak oldukça kolay. Genellikle bir çok yoğurt mayalayanın yakındığı durum bazı noktalarda yoğurdun kıvamının tutmamasıdır. Ancak bu derdiniz tamamen geride kaldı. Yoğurdunuzun su gibi bir kıvamda olmaması için muhakkak bu yöntemi uygulayın. Tadına kesinlikle doymayacağınınız taş gibi bir yoğurt sizlerle!
TAŞ GİBİ YOĞURT MAYALAMANIN PÜF NOKTALARI
Yoğurdunuzu mayaladıktan sonra kıvamıyla sizlere büyüleyecek olan mis gibi bir yoğurt elde etmek için dikkat etmeniz gereken püf noktalar oldukça basit. İlk etapta mayalamada kullanacak olduğunuz kaşığınızı mutlaka tahta kaşık tercih etmeniz şart. Metal bir kaşık yardımıyla yoğurt mayalamak yoğurt kıvamınıza ciddi anlamda bozukluklara sebebiyet verecektir. Yoğurt yapacak olduğunuz kavanozun içersinde bir kaşık yoğurdunuzu ekledikten sonra bir süre karıştırın. Kavanozun sıcak olmaması için ise etrafını büyük ve kalın bezlerle iyice sarın. Bu şekilde ortalama olarak en az 5 saat kavanozlarınızı hiç kımıldatmayın. Hemen ardından mayalamış olduğunuz yoğurdunuzu buzdolabında bekletin. İşte taş gibi yoğurdunuz hazır!
Ek olarak yoğurdunuzun taş gibi olmasını istiyorsanız, mayalanma yaparken probiyotik tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra mayalanma esnasında mayaladığınız yoğurt kabının içersinde bir tane küp şeker atmanızda yoğurdunuzun hızlı şekilde kıvam almasını sağlayacaktır.