DOLAR
34,14 0,27%
EURO
37,77 0,23%
ALTIN
2.919,24 0,2%
BITCOIN
2.077.610,5 0,14%

Yerlikaya'dan Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Açılış Töreninde Güvenlik Vurgusu

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi'nin güvenlikteki rolünü vurguladı.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 13:37
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 14:30

Yerlikaya'dan Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Açılış Töreninde Güvenlik Vurgusu

Yerlikaya'nın Açılış Töreninde Güvenlik Mesajları

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı'nın 2024-2025 akademik yılı açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, akademinin güvenlik ihtiyacını karşılama ve Türkiye'yi olası tehditlere karşı korumada kritik bir rol üstlendiğini ifade etti.

Yeni Akademik Yılı Kutlandı

Konuşmasında yeni akademik yılın hayırlı olmasını dileyen Yerlikaya, 2016 tarihinde kurulan akademiden bugüne kadar 34 bin 775 öğrencinin mezun olduğunu belirtti. Halihazırda akademide 7 bin 208 öğrencinin eğitim gördüğünü vurguladı.

Öğrencilere Seslendi

Yerlikaya, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, "Bu akademiye büyük bir milli bilinç ve şuurla geldiniz. Şanlı üniformanızı giyecek, milletimizin huzuru için cansiparane çalışacaksınız," şeklinde ifadeler kullandı.

Güvenliğin Temel İlkeleri

Bakan Yerlikaya, jandarmanın toplumsal huzurun teminatı olduğunu ve güvenlik alanındaki tarihsel önemi hakkında bilgi verdi. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi'nin, güvenlik alanındaki yetkinliği ile ülkeyi korumada büyük bir rol üstlendiğini vurguladı.

Emniyet ve Asayişte Bilimsel Yaklaşım

Yerlikaya, emniyetin sağlanmasını bilimsel yaklaşımla sürdüreceklerini belirtti. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi'nin, Türkiye Yüzyılı'nı huzurun yüzyılı yapma hedefinde kilit bir rol oynayacağına dikkat çekti.

Jandarma Genel Komutanı ve Akademi Başkanı'nın Açıklamaları

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Ali Çardakcı, akademinin Türkiye'nin güvenliği konusundaki misyonunu vurguladı. Akademi Başkanı Tümgeneral Şakir Uslu ise akademinin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.