Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Yeniköy Kemerköy Enerji'ye Orman Genel Müdürlüğü'nden Takdir Belgesi

Yeniköy Kemerköy Enerji, sürdürülebilir ağaçlandırma projeleri nedeniyle Orman Genel Müdürlüğü'nden takdir belgesi aldı.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 09:46
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 09:46

Yeniköy Kemerköy Enerji'ye Orman Genel Müdürlüğü'nden Takdir Belgesi

Yeniköy Kemerköy Enerji'ye Takdir Belgesi

Yeniköy Kemerköy Enerji, ağaçlandırma protokolü çerçevesinde gerçekleştirdiği başarılı çalışmalardan dolayı Orman Genel Müdürlüğü'nden takdir belgesi aldı.

Takdir Belgesinin Takdimi

Şirketin Genel Müdür Yardımcısı Burak Işık’a takdir belgesi; Orman Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Yüzer ve Ağaçlandırma Daire Başkanı Mutlu Turan tarafından verildi.

Ağaçlandırma Protokolü Hedefleri

2025 yılına kadar 5 milyon ağaç dikimi hedefleyen protokol kapsamında, 2023 sonu itibarıyla 3 milyon fidan yerleştirildi. 2023 yılında Elazığ ve çevresinde 1 milyon fidan daha dikildi; bu fidanlar arasında karaçam, sedir, ardıç, kızılçam, mavi servi, badem ve alıç türleri yer aldı.

İş Birliği ve Sürdürülebilirlik Vurgusu

Burak Işık, Orman Genel Müdürlüğü ile güçlü bir iş birliği kurduklarını belirterek, "İş süreçlerimizi sürdürülebilirlik prensiplerine göre yürütüyoruz." dedi. Ayrıca, ağaç seçimlerinin ve dikiminin Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapıldığını ekledi.

Rehabilitasyon Çalışmaları

Yeniköy Kemerköy Enerji, geçen yıl kasım ayında ülkenin en büyük rehabilitasyon projelerinden birine başladı. Eski maden sahalarının ağaçlandırılması, bölgenin iklimine uygun yöntemlerle uzman akademisyenlerle gerçekleştiriliyor.

Yerel Katılım ve İzleme

Türkiye Tabiatını Koruma Derneği, yenileme çalışmalarını izlemekte ve raporlamaktadır. Rehabilitasyon süreçleri hakkında yapılan raporlar, kamuya açık bir şekilde kurumun web sitesinde yayımlanıyor.

Gelecek Hedefleri

Hüsamlar bölgesinde başlatılan rehabilitasyon çalışmalarında, ilk yılında 65 hektarlık alana yaklaşık 150 bin fidan dikildi. Bu yıl sonunda 'Hüsamlar Yeniden' projesiyle 511 hektarlık daha geniş bir alanın ağaçlandırılması planlanıyor. Ağaç dikim mevsiminin gelmesiyle daha fazla fidan toprakla buluşturulacak.