DOLAR
34,12 -0,1%
EURO
37,97 0,39%
ALTIN
2.883,32 -0,31%
BITCOIN
2.165.490 -0,47%

Yeniden Refah Partisi'nden Müslüman Ülkelere Birlik Çağrısı

Müslüman ülkelerin İsrail'e karşı birlik olması gerektiğini belirten Doğan Bekin, bölgedeki sorunları çözmenin önemine dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 23.09.2024 14:41
Güncelleme Tarihi: 23.09.2024 14:41

Yeniden Refah Partisi'nden Müslüman Ülkelere Birlik Çağrısı

Birlik ve Beraberlik Vurgusu

Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, Müslüman ülkelerin kendi aralarındaki sorunları çözme noktasında güçlü bir irade göstermeleri gerektiğini ifade etti. Bekin, bu irade ile birlikte hareket etmenin artık zorunlu hale geldiğini vurguladı.

İsrail'in Saldırılarına Dikkat Çekildi

Bekin, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in, ABD desteğiyle Lübnan'a yönelik başlatmış olduğu saldırıların Orta Doğu'da yeni bir cephe açma amacı taşıdığını öne sürdü. Bölgenin, ABD ve müttefikleri tarafından yeniden şekillendirilmeye çalışıldığını belirtti.

Gereken Tedbirler Alınmalı

Orta Doğu'daki saldırılarla ilgili detaylı bir analiz yaparak gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini söyleyen Bekin, "ABD, büyük İsrail hedefinin gerçekleşmesi için sınırsız destek sağlarken, Müslümanlar arasında yapay sınırlar oluşturarak etnik ve mezhep çatışmalarını körüklemektedir." diyerek durumun ciddiyetine dikkat çekti.

Müslüman Ülkelerden Birlik Çağrısı

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın yaptığı "İslam ülkeleri birlik sağlarsa İsrail bu suçları işleyemez." açıklamasını önemsediklerini belirten Bekin, Müslüman ülkelerin sorunlarını çözmek için bir araya gelmeleri gerektiğini vurguladı.

D-8 ve BRICS İlişkisi

Türkiye ile Suriye arasındaki sorunların çözümü için atılan adımları olumlu bulduklarını ifade eden Bekin, D-8 konusuna yeterli önem verilmesi gerektiğini düşündüklerini belirtti. "22 yıldır D-8 konusunda atıl adımlar bize düşündürücü geliyor. BRICS’e üyelik yaklaşımını ise anlayamıyoruz. İlerideki yıllarda D-8’e yönelik adımlar atılmış olsaydı, Orta Doğu'daki durum çok daha farklı olabilirdi.” şeklinde ekledi.