DOLAR
34,26 -0,05%
EURO
37,63 -0,02%
ALTIN
2.912,51 0,25%
BITCOIN
2.202.703,22 -2,74%

Yeniden Refah Partisi'nden Filistin Açıklaması: Baskı ve Şiddeti Kınadılar

Yeniden Refah Partisi Milletvekili, Gazze'deki insanlık dramına dikkat çekti ve uluslararası toplumdan acil müdahale talep etti.

Yayın Tarihi: 07.10.2024 15:05
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 15:05

Yeniden Refah Partisi'nden Filistin Açıklaması: Baskı ve Şiddeti Kınadılar

Yeniden Refah Partisi'nden Önemli Açıklama

Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, Gazze Şeridi'nde bir yıldan beri devam eden baskı ve şiddet politikalarına dikkat çekti. Bekin, "İşgal altındaki Filistin topraklarında zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren Filistinliler üzerinde 1948 yılından bu yana demografik hegemonya oluşturma amacıyla uygulanan bu baskı ve şiddet politikaları maalesef Gazze Şeridi'nde tüm yıkıcılığıyla devam etmektedir," dedi.

Uluslararası Topluma Çağrı

Meclis'te gerçekleşen basın toplantısında, Bekin, ABD'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) Gazze'deki katliamları durdurma tasarılarını engelleyen tutumunun insani ve ahlaki açıdan kabul edilemez olduğunu belirtti. "ABD, Kızılderililere soykırım uyguladıktan sonra şimdi de Siyonist İsrail'in BMGK'deki koruyucu temsilcisi olarak hareket ediyor," dedi.

Baskı ve Şiddetin Son Bulması İçin Mücadele

Doğan Bekin, 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren İsrail'in masum insanlara karşı uyguladığı sivil katliamların ve sistematik ırkçılığın, uluslararası toplumun güçlü bir irade ortaya koyamamasından kaynaklandığını vurguladı. Bekin, "Müslümanların yumuşak karnını oluşturan mezhep ve etnisite kaynaklı sorunlar, İsrail'in yayılmacı amaçlarıyla şekillenen bir problem haline dönüşmüştür. Bu derinleşen farklılıkların yol açtığı kaos ortamını önlemenin hayati önemi vardır," şeklinde konuştu.