DOLAR
34,13 -0,13%
EURO
38,21 -0,06%
ALTIN
2.917,98 -0,04%
BITCOIN
2.191.068,96 0,01%

Yeni Zelanda'da Nadir Görülen Hayalet Köpekbalığı Türü Keşfedildi

Yeni Zelanda açıklarında, nadir görülen hayalet köpekbalığı türünün yeni bir çeşidi tespit edildi.

Yayın Tarihi: 24.09.2024 16:44
Güncelleme Tarihi: 24.09.2024 16:44

Yeni Zelanda'da Nadir Görülen Hayalet Köpekbalığı Türü Keşfedildi

Yeni Bir Hayalet Köpekbalığı Türü Ortaya Çıktı

Bilim insanları, Yeni Zelanda açıklarında nadir görülen "hayalet köpekbalığı" cinsinin yeni bir türünü keşfetti. Bu gelişme, Yeni Zelanda medyasında geniş yankı buldu.

Keşif Detayları

Yeni Zelanda Ulusal Atmosfer ve Su Enstitüsü (NIWA) aracılığıyla yapılan çalışmalarda, ülkenin Güney Adasının yaklaşık 1000 kilometre doğusundaki Chatham Rise bölgesinde yeni bir balık türü tespit edilmiştir.

Yeni Tür: Harriotta avia

Araştırmacılar, bu yeni türü "Harriotta avia" olarak adlandırdılar. Yeni türün, diğer hayalet köpekbalığı türlerinden fiziksel ve genetik olarak farklılıklar gösterdiği belirlendi.

Bilim İnsanlarının Değerlendirmesi

NIWA'dan Brit Finucci adlı bilim insanı, yüz milyonlarca yıldır var olduğu varsayılan bu yeni keşif hakkında bilgi verirken, balığın kıkırdaktan oluşan bir iskelete, büyük gözlere ve özel yüzgeçlere sahip olduğunu belirtti. Ayrıca, bu balığın çoğu türün aksine pulsuz olduğu ifade edildi.

Keşif Zorluğu

Finucci, insanların okyanus tabanında, yaklaşık 2600 metre derinlikte yaşayan hayalet köpekbalıklarıyla karşılaşma ihtimalinin düşük olduğunu vurguladı. Bu yaşam alanının, onları incelemeyi zorlaştırdığını belirten Finucci, "Bu durum, biyolojileri ve tehditleri hakkında fazla bilgi sahibi olmamamıza neden oluyor, ancak keşifleri daha da heyecan verici kılıyor," şeklinde yorumda bulundu.