Sebzeleri doğramak ve rendelemek için kullandığımız rendeleri yenilemek oldukça kolay. Bildiğiniz gibi rendeler sürekli kullanıldığı için zaman içerisinde keskinliklerini kaybedebilirler. Bildiğiniz gibi bıçaklar gibi rendelerin de keskin olması şarttır. Bu rende bıçaklarının keskin olması işinizi daha da kolaylaştıracak ve sebzeleri kolay kesmenizi sağlayacaktır. Peki rendelerimizi yenilemek yerine nasıl keskinleştirebiliriz?
Yemek yaparken kullanacağınız malzemeleri rendelemek o malzemenin daha güzel tada sahip olmasını sağlarken ayrıca yemeklerinizin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Bu bakımdan rende yaparken kullanacağınız rendenin keskin olması önemlidir. Rendeleri keskin hale getirmek için bu püf noktayı bilmemiz gerekiyor. Bu püf nokta ise;
Bir adet metal rende,
Alüminyum folyo
Rendenin bıçaklarını keskinleştirmek için metal rendeyi bir zemine yerleştirin.
Alüminyum folyoyu katlayarak rendenin üzerine koyun. Rendeyi folyoyla beraber aşağı yukarı hareket ettirin. Bu işlem ile folyo, rendenin keskinliğini artıracaktır.
Tüm adımları düzgün bir şekilde yaptığınız takdirde rendenizi keskin hale getirecek ve sebzelerinizi rendelerken daha kolay rende yapmış olacaksınız. Bu da sizi yeni rende alma masrafından kurtaracaktır.