Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Yeni Bakan Memişoğlu'nun 'edepli giyim genelgesi' yayımlatıp, Menzil'e ihale verdiği ortaya çıktı!

Eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yerine bugün atanan yeni Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun geçmişte “edepli giyim” genelgesi yayımladığı ve hatta Menzil Tarikatı’yla bağlantılı bir şirkete milyonlarca liralık ihale verdiği ortaya çıktı.

Yayın Tarihi: 02.07.2024 16:10
Güncelleme Tarihi: 02.07.2024 16:10

Yeni Bakan Memişoğlu'nun 'edepli giyim genelgesi' yayımlatıp, Menzil'e ihale verdiği ortaya çıktı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla bugün Sağlık Bakanlığı görevine Kemal Memişoğlu getirildi. Resmi Gazete’de yayımlanan karar kapsamında bakanlık görevine başlayan Memişoğlu’nun geçmişi merak edilirken, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü görevindeyken bazı dikkat çeken kararlara imza attığı öğrenildi. 

Öğrenilen bilgilerde Memişoğlu’nun hastanelerde çalışan sağlıkçılara “edep, adap ve inanca uygun giyim” genelgesi yayımlattığı ortaya çıktı… Büyük tepki toplayan genelgenin yanı sıra Memişoğlu’nun bir de Menzil Tarikatı’na bağlı bir şirkete milyonluk ihaleler verdiği öğrenildi. 

Kamu ihalesi pazarlık usulüyle yapıldı! 

Kamu İhale Bülteni’nde de yer alan bilgilere göre İstanbul İl Sağlık Müdürü olduğu dönemde Memişoğlu’nun 5 Kasım 2020’de "sağlık tesisleri için 6 aylık sonuç karşılığı Covid-19 PCR testi hizmeti alımı" ihalesi düzenlediği öğrenildi. Kamu ihalesini pazarlık usulü ile yapan Memişoğlu, 7 büyük kamu hastanesinde tüm testlerin 1 Ocak ile 30 Haziran tarihleri arasındaki 6 aylık süreçte 144 milyon liraya Techno Health Laboratuar ile Gen Era Diagnostik Sağlık Hizmetleri Şirketi'ne yaptırdı. 

Ayrıca, 11 Eylül 2020 tarihinde de “Sonuç Karşılığı Covid-19 PCR Testi Hizmet Alımı” ismiyle yeni bir ihale düzenleyen Memişoğlu, bu sefer yine pazarlık usulüyle düzenlenen ihaleyi Menzil Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen Techno Health Laboratuar Şirketi’ne verdi. Burada da 55 milyon 812 milyon liralık sözleşme imzaladı. 

Şirketin ortağı Menzil Tarikatı’ndan! 

İhale yapılan dönemde Techno Health Laboratuar Şirketi’nin Ferhat Danışman ise Menzil Cemaati mensubuydu. İhale alınan dönemde Menzil’e ait olduğu bilinen Emsey Hastanesi’nde de Mali Hizmetler Koordinatörü olarak görev yapmaktaydı.