DOLAR
34,16 0%
EURO
38,11 0%
ALTIN
2.913,97 0%
BITCOIN
2.238.010,98 0,2%

Yemen Marib'de Sel Felaketi: 4 Kişi Daha Hayatını Kaybetti

Marib'de sel ve fırtına sonucu 4 kişi daha yaşamını yitirirken, 10 kişi yaralandı. Toplam ölü sayısı 8'e yükseldi.

Yayın Tarihi: 13.08.2024 20:24
Güncelleme Tarihi: 13.08.2024 20:24

Yemen Marib'de Sel Felaketi: 4 Kişi Daha Hayatını Kaybetti

Yemen'de Marib İlinde Sel Felaketi Devam Ediyor

Yemen'in orta kesiminde yer alan Marib ilinde, meydana gelen sel ve fırtına felaketi sonucunda 4 kişi hayatını kaybetti.

Yaşanan Olumsuz Hava Koşulları

Hükümete bağlı Sığınmacı Kampları İdaresi Yürütme Birimi, olumsuz hava koşullarının etkilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada, sel sonucu yerinden edilmiş 4 kişinin daha yaşamını yitirdiği ve yaralı sayısının 10 olarak kaydedildiği belirtilmiştir.

Ölü Sayısı Artıyor

Pazar gününden itibaren sel olayları sonucunda ölenlerin toplam sayısının 8'e ulaştığı ifade edildi. Yürütme birimi, Marib'deki yerinden edilen kişilerin barındığı kampların etkili fırtına ve sağanak nedeniyle su altında kaldığını aktardı.

Barınaklar ve Zarar Gören Aileler

Marib'deki 7 bin 179 barınağın selden etkilendiği, 2 bin 973 barınağın tamamen yıkıldığı, 4 bin 206 barınağın ise kısmi hasar gördüğü bilgisi paylaşıldı. Ayrıca, açıklamada yerinden edilmiş 4 kişinin yaşamını yitirdiği, yaralananların arasında çocuklar ve kadınların da bulunduğu belirtildi.

Yardım Çağrısı

Yardım çağrısında bulunan yürütme birimi, sel felaketinden zarar gören sığınmacı ailelere acil barınma ve gıda yardımı sağlanması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, kampların doğal afetlere karşı korunmasına yönelik tedbirlerin alınması gerektiği ifade edildi.

Birleşmiş Milletler Raporları

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), mart ayının başından bu yana Yemen'de yaşanan seller sonucu 57 kişinin yaşamını yitirdiğini, 15 kişinin yaralandığını ve 34 binden fazla ailenin olumsuz etkilendiğini duyurdu.

Yıldırım Düşmesi Sonucu Ölümler

El-Mesire televizyonu, Yemen'in farklı illerinde meydana gelen yıldırım düşmeleri sonucunda son 24 saatte 7 kişinin daha hayatını kaybettiğini bildirdi.

Zor Koşullar Altındaki İç Göçmenler

Yemen'deki çatışmalar, 4 milyondan fazla insanın yerinden edilmesine yol açmıştır. Bunlardan 2 milyondan fazla kişinin Marib'de olduğu belirtiliyor. Geliş ekonomik şartlar altında zor durumda olan iç göçmenler, büyük bir insani dram yaşamaktadır.