DOLAR
34,26 -0,04%
EURO
37,63 0,05%
ALTIN
2.889,28 -0,16%
BITCOIN
2.130.753,96 0,22%

Yemen'de Öğrencilerden İsrail'e Protesto

Hudeyde'de yüzlerce öğrenci, İsrail'in Gazze ve Lübnan'daki saldırılarını protesto etti.

Yayın Tarihi: 08.10.2024 18:47
Güncelleme Tarihi: 08.10.2024 18:47

Yemen'de Öğrencilerden İsrail'e Protesto

Hudeyde'de İsrail'e Karşı Protesto

Yemen’in Hudeyde şehrinde, yüzlerce öğrenci, İsrail’in Gazze ve Lübnan üzerindeki yıkıcı saldırılarını protesto etmek amacıyla toplandı. Aksa Tufanı’nın birinci yıl dönümünde, Husilerin kontrolündeki Bacil beldesinde yapılan gösteriye katılan öğrenciler, çeşitli pankartlar taşıyarak duygularını dile getirdi.

Bayraklar ve Liderlerin Resimleri

Protestocular, Filistin, Lübnan ve Yemen bayraklarının yanı sıra Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi ile İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın resimlerini de taşıdı. Öğrenciler, İsrail’in Gazze ve Lübnan’da sürdürdüğü soykırım ve katliamları kınayarak, güçlü bir mesaj verdiler.

Husilerden Açıklama

Gösteriyi düzenleyen Husiler, yaptıkları yazılı açıklamada, "Aksa Tufanı, ümmetin en adil savaşlarından biridir ve düşmanların yok etmek istediği Filistin davasına yeniden bir can vermiştir.” ifadelerine yer verdiler. Ayrıca, "İsrail’in Filistin ve Lübnan halklarına karşı sürdürdüğü savaşların, cihat ve direniş tercihini haklı çıkardığı" vurgulandı.

Husiler, bu durumun Aksa Tufanı’nın, İsrail gibi düşman güçlerle bir arada yaşamanın mümkün olmadığını doğruladığını ifade ettiler.