DOLAR
34,02 -0,09%
EURO
38,01 -0,11%
ALTIN
2.826,85 0%
BITCOIN
2.142.378,34 0,18%

Yemeklerin olmazsa olmazıydı! Yüksek tansiyonu tetikliyor

Bulyonlar, et, tavuk, sebze ve baharatlardan elde edilir ve genellikle tuz, monosodyum glutamat (MSG) ve diğer katkı maddeleri içerir. Peki bu bulyonlar sağlığı nasıl tehdit ediyor? İşte detaylar...

Yayın Tarihi: 03.11.2023 07:38
Güncelleme Tarihi: 03.11.2023 07:38

Yemeklerin olmazsa olmazıydı! Yüksek tansiyonu tetikliyor

Et ve tavuk bulyonları, yemeklere lezzet ve aroma katmak için kullanılan popüler bir katkı maddesidir. Ancak, bulyonların bazı potansiyel sağlık riskleri de vardır.

bulyon

Et/tavuk bulyonlarının en yaygın zararlı bileşeni monosodyum glutamat (MSG)'tir. MSG, lezzet arttırıcı olarak kullanılan bir kimyasaldır. MSG, Çin Restoranı Sendromu olarak bilinen bir duruma neden olabilir. Bu durum, baş ağrısı, baş dönmesi, cilt kızarması, çarpıntı, mide bulantısı ve kusma gibi semptomlara neden olabilir.

Genellikle yüksek tuz içeriğine sahip olan bulyonlar; yüksek tansiyon, kalp hastalığı, felç ve böbrek hastalığı gibi sağlık sorunlarına yol açabilir.