DOLAR
34,16 0%
EURO
38,11 0%
ALTIN
2.913,97 0%
BITCOIN
2.249.717,98 -0,33%

Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı Sonuçları Açıklandı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı sonuçlarının ülke ekonomisine katkı sağlamasını umuyor.

Yayın Tarihi: 28.09.2024 20:31
Güncelleme Tarihi: 28.09.2024 20:31

Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı Sonuçları Açıklandı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat Açıklamalarda Bulundu

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonu doğrultusunda Türkiye'yi 'Yatırımın Yüzyılı' haline getirmek için çalışmaların süreceğini belirtti ve 10. Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı'nın sonuçlarının ülkeye, ekonomiye ve halka hayırlı olmasını diledi.

10. Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı Detayları

Bugün gerçekleştirilen toplantıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile bakanlar yatırımların iyileştirilmesi amacıyla değerlendirmelerde bulundu. Çok uluslu şirketlerin ve uluslararası kuruluşların yöneticileriyle birlikte Türkiye'deki iş dünyası temsilcileri bir araya geldi.

Sektörel Katılım ve Amaçlar

Bolat, toplantıya enerji, gıda, otomotiv, finans, petrokimya, telekomünikasyon ve bilişim gibi çeşitli sektörlerden firmaların katıldığını ifade ederek, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ve Uluslararası Finans Kurumu'ndan üst düzey yöneticilerin de yer aldığını belirtti.

Yatırım Ortamını İyileştirme Çalışmaları

Hükümetin inovasyon, yatırım, üretim, ihracat ve istihdam konusundaki kararlı politikalarla ülkenin kalkınmasına katkı sağladığını vurgulayan Bakan Bolat, adil rekabet ortamının yaratılması ve gümrük işlemlerinin dijitalleştirilmesi gibi alanlarda da çalışmalar yürütüldüğünü kaydetti.

Başarı Oranları ve İstatistikler

Bakan Bolat, ihracatın 2002 yılından bugüne büyük bir artış gösterdiğini, 36,1 milyar dolardan 255,6 milyar dolara yükseldiğini ve uluslararası doğrudan yatırımların 15 milyar dolardan 268,1 milyar dolara çıktığını vurguladı. Ayrıca yabancı sermayeli firma sayısının da 5 binlerden 83 binlere ulaştığını kaydetti.

Sonuç ve Gelecek Vizyonu

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye Yüzyılı vizyonu kapsamında sıkı bir çalışma yürüteceklerini ve bu konuda destek vereceklerini ifade ederek, yapılan toplantının ülke ekonomisine katkıda bulunmasını diledi.