DOLAR
33,98 0%
EURO
37,82 0%
ALTIN
2.820,09 0%
BITCOIN
1.966.958,85 0%

Yaptığınız sulu köfteler dağılıyorsa artık bu derde son verecek tarif ifşa oldu! Köfte harcını buna bularsanız sulu köfteleriniz dağılmayacak

Türkiye’nin yöresel lezzet birisi olan sulu köfte, ana emeklerin gözdesi olarak karşımıza çıkıyor. Lakin bu tarifi yaparken oldukça dikkatli olmak önemli. Eğer köfteler düzgün bir şekilde yapılmazsa, dağılarak yemeğin tadını bozuyor. İşte tam bu noktada dağılmatan sulu köfte tarifi verildi. Köfte harcını buna bulayanlar köftelerin dağılmasına veda edecekler!

Yayın Tarihi: 21.11.2023 17:39
Güncelleme Tarihi: 21.11.2023 17:39

Yaptığınız sulu köfteler dağılıyorsa artık bu derde son verecek tarif ifşa oldu! Köfte harcını buna bularsanız sulu köfteleriniz dağılmayacak

Türk mutfağının geleneksel tatlarından birisi olan sulu köfte, bir çok sofrayı da ana yemek olarak şenleniyor. Genellikle basit bir tarif olarak görülse de, sulu köfteyi yaparken oldukça dikkatli olmak önemli. Köfteleri dağılırsa yemeğin tadını olumsuz yönde etkileyen bu ana yemek için dağılmayan sulu köfte tarifi verildi. Köfteleri yaptıktan sonra bu harcı bulayanların artık köfteleri dağılmayacak. İşte dağılmayan sulu köfte tarifi...

DAĞILMAYAN SULU KÖFTE TARİFİ MALZEMELERİ

Köfteler için;

  • 3 yemek kaşığı ölçüsünde ince bulgur 
  • 300 gr köftelik kıyma
  • 1 tane yumurta
  • 1 baş rendelenmiş küçük soğan 
  • 2 - 3 yemek kaşığı ölçüsünde süt
  • 2 diş ince ince rendelenmiş sarımsak 
  • Karabiber 
  • Tuz 
  • Kimyon 
  • Köfteleri unlamak için ise iki yemek kaşığı ölçüsünde un

Sosu için,

  • 2 - 3 yemek kaşığı ölçüsünde sıvı yağ
  • 1 dolu yemek kaşığı ölçüsünde domates salçası
  • 2 tane patates
  • 1 tane havuç
  • 4 su bardağı ölçüsünde sıcak su

Sulu köfte

DAĞILMAYAN SULU KÖFTE TARİFİ YAPILIŞI 

  1. Köftelik malzemelerinizi iyice karıştırarak 10 - 15 dakika boyunca yoğurma işlemini uygulayın. Köftelerinizi pişirirken dağılmaması için bu oldukça önemli.
  2. Hazırlamış olduğunuz köfte harcımızın üstünü kapatarak buzdolabında ortalama yarım saat dinlendirin.
  3. Dinlendirmemiş olduğunuz harçtan toplar elde ederek, unlamış olduğunuz tepsiye yerleştirin ve tepsiyi sallayarak tüm köftelerinizi unlayın.
  4. Küp küp şeklinde doğramış olduğunuz patatesleri ve havuçlarınızı yağda güzelce kavurun. 
  5. Ardından salçanızı ekleyin. 
  6. Bir süre daha kavurma işleminize devam ettikten sonra sıcak suyunuzu ve beraberinde tuzunuzu ekleyin. 
  7. Su kaynamaya başladığı zaman köfteleri ekleyerek, kısık ateş üzerinde yemeğinizi pişirmeye bırakın. 
  8. Eğer yemeğinizi yaparken su seviyesi azalırsa muhakkak elinizin altında sıcak su bulundurarak gerektiğinde takviye edin. Herkese afiyet olsun...