Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Yapay zekâ 2024’teki ABD seçimlerini kaosa sürükleyebilir!

2024’teki ABD seçimlerinde yapay zekânın kullanılması halinde ortalığın karışabileceği ve yapay zekânın ABD seçimlerini kaosa sürükleyebileceği belirtildi.

Yayın Tarihi: 22.12.2023 10:39
Güncelleme Tarihi: 22.12.2023 10:39

Yapay zekâ 2024’teki ABD seçimlerini kaosa sürükleyebilir!

Allen Institute for AI'da makine öğrenimi araştırmacısı olan ve aynı zamanda araştırmacı Thomas Krendl Gilbert ile birlikte The Retort AI podcast'inin sunuculuğunu yapan Nathan Lambert, üretken yapay zekânın 2024 ABD seçimlerini kaosa sürükleyebileceğini ve aynı zamanda siyasetin yapay zekâ düzenleme çabalarını yavaşlatacağını söylüyor.

İkili, VentureBeat'e yaptığı açıklamada, "Seçim yılı olması ve oldukça sıcak bir konu olması nedeniyle ABD'de yapay zekâ düzenlemesinin gelmesini beklemiyorum. ABD seçimleri, farklı adayların hangi pozisyonları aldığını ve insanların yapay zekâ ürünlerini nasıl kötüye kullandığını ve bu atfın nasıl verildiğini ve bunun medya tarafından nasıl ele alındığını görmek için anlatıdaki en büyük belirleyici faktör olacak. İnsanlar, ChatGPT ve DALL-E gibi araçları seçim makinesine içerik üretmek için kullandıkça, insanlar bu kullanımı kampanyalara, kötü aktörlere ya da OpenAI gibi şirketlere atfetsin ya da atfetmesin, ortalık karışacak” dedi.

yapay zeka

YAPAY ZEKÂNIN SEÇİM KAMPANYALARINDA KULLANILMASI ŞİMDİDEN ENDİŞE YARATIYOR

2024 ABD Başkanlık seçimlerine henüz 11 ay olmasına rağmen, ABD'deki siyasi kampanyalarda yapay zekâ kullanımı şimdiden tehlike sinyalleri vermeye başladı. Örneğin kısa süre önce ABC News tarafından yayınlanan bir haberde Florida valisi Ron DeSantis'in yaz boyunca Donald Trump'ın yapay zekâ tarafından üretilen görüntü ve seslerini içeren kampanya çalışmalarına dikkat çekildi.

Associated Press-NORC Kamu İşleri Araştırma Merkezi ve Chicago Üniversitesi Harris Kamu Politikaları Okulu tarafından yakın zamanda yapılan bir anket, her 10 yetişkinden yaklaşık 6'sının yapay zekâ araçlarının gelecek yılki seçimlerde yanlış ve yanıltıcı bilgilerin yayılmasını artıracağını düşündüğünü ortaya koydu.