Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Yalova Çınarcık’ta 4,1’lik Deprem. Deprem İstanbul'da hissedildi.

Yalova’nın Çınarcık ilçesinde meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki deprem, çevre illerden de hissedildi. Yetkililer, depremde can ve mal kaybı olmadığını, saha tarama çalışmalarının devam ettiğini bildirdiler.

Yayın Tarihi: 18.12.2023 00:39
Güncelleme Tarihi: 18.12.2023 00:39

Yalova Çınarcık’ta 4,1’lik Deprem. Deprem İstanbul'da hissedildi.

AFAD: Deprem 4,1 Büyüklüğünde

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), internet sitesinde yaptığı açıklamada, depremin merkez üssünün Yalova’nın Çınarcık ilçesi olduğunu ve büyüklüğünün 4,1 olduğunu duyurdu. AFAD, depremin Marmara Denizi’nde, Çınarcık’ın 8,52 kilometre açıklarında ve 11,18 kilometre derinlikte meydana geldiğini belirtti.

İstanbul Valisi Gül: Saha Tarama Çalışmaları Devam Ediyor

İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, depremin İstanbul’da da hissedildiğini ancak 112’ye gelen bir ihbarın olmadığını bildirdi. Gül, “Geçmiş olsun. İlimizde de hissedilen depremle ilgili 112’ye gelen bir ihbar mevcut değildir. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir.” dedi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Gelişmeleri Yakından Takip Ediyoruz

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, depremin İstanbul başta olmak üzere çevre illerden de hissedildiğini ve AFAD ve ilgili kurumların tüm ekiplerinin saha tarama çalışmalarına başladığını kaydetti. Yerlikaya, “Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Koca: Olumsuz Çağrı Gelmedi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, depremin Yalova Çınarcık’ta 4,1 büyüklüğünde meydana geldiğini ve İstanbul ve Yalova Sağlık Afet Koordinasyon Merkezleri ile görüştüğünü aktardı. Koca, “Depremin hissedildiği, ancak olumsuz çağrı gelmediği bilgisi aldık. Ekiplerimiz sahada görev başındadır. Halkımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.” dedi.