DOLAR
34,15 -0,1%
EURO
38,14 0,14%
ALTIN
2.915,12 -0,03%
BITCOIN
2.198.891,97 2,15%

Yair Lapid'den Gazze Açıklaması: Askeri Baskı Esirleri Öldürüyor

Yair Lapid, Gazze'deki esirlerin askeri baskı nedeniyle öldüğünü belirtirken, ulusal birlik hükümeti çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 11.09.2024 13:23
Güncelleme Tarihi: 11.09.2024 13:23

Yair Lapid'den Gazze Açıklaması: Askeri Baskı Esirleri Öldürüyor

Lapid'den Eleştiriler

İsrail'in ana muhalefet lideri Yair Lapid, hükümetin uyguladığı askeri baskının Gazze'deki Filistinli gruplar tarafından tutulan İsrailli esirleri geri alma adına etkili olmadığını, aksine bu esirlerin hayatını kaybetmesine yol açtığını ifade etti.

Radyodaki Açıklamaları

İsrail 103 FM radyosunda konuşan Lapid, Gazze'deki esirlerin kurtarılması hususunda yürütülen askeri çözüm stratejisini sert bir dille eleştirdi. "Hangi askeri baskı? Gazze'de büyük bir operasyon görüyor muyuz? Durdurun ve kaçırılanlar için bir anlaşma yapın. Gazze'deki esirleri askeri baskı öldürmüştür," dedi.

Ulusal Birlik Hükümeti Çağrısı

Ulusal birlik hükümeti kurulması hususunda Başbakan Binyamin Netanyahu'nun direncini vurgulayan Lapid, 7 Ekim tarihli bir basın toplantısında bu öneriyi kendisinin sunduğunu hatırlattı. "Ben Gvir ve Smotrich ile hükümet kurmak Netanyahu'ya dayatılmadı," diyen Lapid, hükümetin mevcut yapısını eleştirdi.

Filistin Yönetimi ve Mahmud Abbas Eleştirisi

Lapid, Filistin yönetiminden sınırlı bir yardım talebinde bulunacaklarını belirtmekle birlikte, kimsenin bu yönetime bağlı kalmak istemediğini savundu. Ayrıca, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı da eleştirerek, "Ebu Mazin (Mahmud Abbas) 7 Ekim'i açık bir şekilde kınamadı," şeklinde konuştu.