Kızartmalar genellikle sağlığa zararlı yiyecekler olsa da genellikle bir çok kişinin tükettiği yiyecekler arasında yer alıyor. Kızartma yaparken kızartmanın yağ çekmesi ise en büyük problem. Ek olarak yapılan kızartmanın kokusunun tüm eve sinmesi de hem yapanı hem de yiyecek olanı rahatsız ediyor. İşte tam olarak bu problem artık arkada kaldı. Bu yöntem de ne ev kokacak ne de kızartmanız yağ çekecek.
KIZARTMA YAPARKEN HER YERE YAĞ SIÇRAMASI BİTECEK
İlk etapta kızartma yapacak olduğunuz tava ya da tencereyi kesinlikle kuru tutmalısınız. Su, yağın her yere sıçraması sebebiyet verir Tavanızı ya da tencerenizi yeni yıkadıysanız eğer bir havlu kağıt yardımıyla güzelce kurulayın. Tek yapmanız gereken şey mümkün olduğunca derin bir tencere ya da kızartma tavasını seçerek kullanmak. Çünkü olası bir yağ sıçrama esnasında derin bir tencere olacağı için etraf bu kadar pislenmeyecektir.
Kızartma yapacak olduğunuz yağın sıcaklığını kontrol ederek 180° civarında olup olmadığını ölçün. Eğer dereceniz bulunmuyorsa bir ekmek parçası veya sarımsak, tuz bir şeyler kullanarak rahatlıkla derecesini anlayabilirsiniz. Bunları attığınız zaman eğer yağınız köpürüyorsa, o zaman sıcaklığının çok fazla yüksek olduğunu biraz soğuması gerektiğini sinyalini sizlere verilir.
Eğer çok fazla tütüyorsa bu noktada özen göstermenizi öneriyoruz. Tütme durumu yağ yanmasına sebebiyet verir. Bu durumda da pişecek olan yiyecekler lezzetsiz olacaktır. Kızartma yaparken yansıması için önemli noktalardan birisi de muhakkak kızartacak yiyeceklerin kuru şeklinde yağ içersine atılmasıdır. Eğer patates kızartacaksanız fazla olan nemini muhakkak alın. Patlıcan kızartacaksınız da acı suyunu aldıktan sonra patlıcanlarınızı süzerek güzelce kurulayın. Su ne kadar fazla olursa yağ o kadar etrafa sıçrayacaktır. Dondurulmuş bir ürün kızartacaksanız ortalama 10 dakika kadar bekleyerek çözdürün. Bu şekilde kullanırsanız buzunu biraz eritmiş olacak ve sıçramanın önüne geçmiş olacaksınız.