Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

“Yabani” Dizisinin Güven’i Tayanç Ayaydın Kimdir? Hayatı, Kariyeri ve Başarıları

“Yabani” dizisinin başrol oyuncularından biri olan Tayanç Ayaydın, Güven karakterine hayat veriyor. Tayanç Ayaydın, hem yakışıklılığı hem de oyunculuğu ile dikkat çekiyor. Peki, Yabani dizisinin Güven'i Tayanç Ayaydın kimdir? Hayatı, kariyeri ve başarıları haberimizde.

Yayın Tarihi: 26.12.2023 20:23
Güncelleme Tarihi: 26.12.2023 20:23

“Yabani” Dizisinin Güven’i Tayanç Ayaydın Kimdir? Hayatı, Kariyeri ve Başarıları

Fox TV'nin heyecanla beklenen dizisi Yabani, her bölümüyle seyircilerin dikkatini çekiyor. Halit Özgür Sarı ve Simay Barlas'ın başrollerini üstlendiği dizi, Güven karakteriyle Tayanç Ayaydın'ı izleyiciyle buluşturacak. Tayanç Ayaydın, Yabani dizisinde Yaman'ın babası karakterini canlandıracak.

yabani

TAYANÇ AYAYDIN KİMDİR?

Tayanç Ayaydın, 1979 yılında Ankara’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladı. Üniversite eğitimi için İstanbul’a geldi. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü’nden mezun oldu. Oyunculuk kariyerine 2001 yılında “Bizim Evin Halleri” dizisi ile başladı. Bu dizide, Aylin Kontente ile birlikte başrol oynadı. Daha sonra “Sıla”, “Ezel”, “Kurt Seyit ve Şura”, “Vatanım Sensin”, “Bir Zamanlar Çukurova” gibi başarılı dizilerde rol aldı. Ayrıca, “Sultan Makamı”, “Kara Yılan”, “Son Osmanlı Yandım Ali”, “Sultanın Sırrı”, “Kurtlar Vadisi Pusu”, “Kara Para Aşk”, “Kara Sevda”, “Kızlarım İçin”, “Kardeş Çocukları” gibi yapımlarda da yer aldı. Tayanç Ayaydın, aynı zamanda tiyatro oyuncusudur. “Kadınlar Matinesi”, “Kadınlar Filler ve Saireler”, “Kadınlar da Savaşırdı”, “Kadınlar da Vardı” gibi oyunlarda rol aldı. Tayanç Ayaydın, 2018 yılında oyuncu Seda Güven ile evlendi. 2020 yılında ise boşandı. Şu anda “Yabani” dizisinde Güven karakterini canlandırıyor.

TAYANÇ AYAYDIN’IN BAŞARILARI

Tayanç Ayaydın, oyunculuk kariyeri boyunca birçok ödül ve adaylık kazandı. İşte Tayanç Ayaydın’ın başarıları:

2007 yılında, “Sıla” dizisi ile Altın Kelebek Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu adayı oldu.

2010 yılında, “Ezel” dizisi ile Altın Kelebek Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu adayı oldu.

2011 yılında, “Ezel” dizisi ile Antalya Televizyon Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı.

2014 yılında, “Kurt Seyit ve Şura” dizisi ile Ayaklı Gazete TV Yıldızları Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu adayı oldu.

2016 yılında, “Vatanım Sensin” dizisi ile Ayaklı Gazete TV Yıldızları Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu adayı oldu.

2017 yılında, “Vatanım Sensin” dizisi ile Pantene Altın Kelebek Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu adayı oldu.

2018 yılında, “Vatanım Sensin” dizisi ile 45. Pantene Altın Kelebek Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu adayı oldu.

2019 yılında, “Bir Zamanlar Çukurova” dizisi ile 46. Pantene Altın Kelebek Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu adayı oldu.

“Yabani” dizisinin Güven’i Tayanç Ayaydın kimdir? “Yabani” dizisinin Güven’i Tayanç Ayaydın, 1979 yılında Ankara’da doğan, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü mezunu, “Bizim Evin Halleri”, “Sıla”, “Ezel”, “Kurt Seyit ve Şura”, “Vatanım Sensin”, “Bir Zamanlar Çukurova” gibi dizilerde rol almış, tiyatro oyuncusu, ödüllü ve boşanmış bir oyuncudur.

Tayanç Ayaydın hangi dizilerde oynadı? Tayanç Ayaydın, “Bizim Evin Halleri”, “Sıla”, “Ezel”, “Kurt Seyit ve Şura”, “Vatanım Sensin”, “Bir Zamanlar Çukurova” gibi dizilerde oynadı. Ayrıca, “Sultan Makamı”, “Kara Yılan”, “Son Osmanlı Yandım Ali”, “Sultanın Sırrı”, “Kurtlar Vadisi Pusu”, “Kara Para Aşk”, “Kara Sevda”, “Kızlarım İçin”, “Kardeş Çocukları” gibi yapımlarda da yer aldı.

Tayanç Ayaydın kaç yaşında? Tayanç Ayaydın, 1979 yılında doğduğu için 44 yaşındadır.