DOLAR
34,38 -0,11%
EURO
36,23 -0,12%
ALTIN
2.835,4 -0,01%
BITCOIN
3.017.471,15 0,01%

WWF, COP29'dan Biyoçeşitlilik ve İklim Krizi İle İlgili Olumlu Sonuçlar Bekliyor

WWF, COP29'da iklim değişikliği ve biyoçeşitliliği koruma hedefleri için güçlü bir netlik bekliyor.

Yayın Tarihi: 12.11.2024 14:55
Güncelleme Tarihi: 12.11.2024 14:55

WWF, COP29'dan Biyoçeşitlilik ve İklim Krizi İle İlgili Olumlu Sonuçlar Bekliyor

Dün, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de başlayan Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi'nin (BM İklim Sözleşmesi) 29. Taraflar Konferansı'ndan (COP29) olumlu sonuçların çıkması bekleniyor. Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) yetkilileri, iklim krizi ve biyoçeşitlilik konularında güçlü bir söylem ve eylem talep ediyor.

'WWF’nin COP29’dan Beklentileri – Geleceği Finanse Etmek, İklim Eylemlerini Serbest Bırakmak' başlıklı konferansa katılan WWF İklim ve Enerji Küresel Uygulama Lideri Manuel Pulgar-Vidal, COP zirvelerinin hayati önem taşıdığını belirtti. Bu zirvelerin sadece yıllık bir etkinlik olmaktan çıkıp, sürekli olarak gelişen süreçler olması gerektiğinin altını çizdi.

Pulgar-Vidal, 2025'te sunulması beklenen Ulusal Katkı Beyanları (NDC) için güçlü bir söylem beklediklerini ve iklim krizine yönelik önlemler ile biyoçeşitliliğin korunması için olumlu sonuçlar umduklarını ifade etti. NDC'nin, sürecin anahtarı olduğunu vurgulayan Pulgar-Vidal, bu sorunun çözülmemesi halinde sürecin bir döngüye gireceğini belirtti.

WWF Küresel İklim ve Enerji Politikası Başkanı Fernanda Carvalho, finansman konusunun COP29'un ana gündem maddelerinden biri olduğunu açıkladı. Carvalho, “Bu COP’u 'Finans COP' olarak adlandırdıklarını biliyoruz. Her odada finansman tartışılıyor, bu nedenle COP29’un kolay geçmeyeceğini öngörüyoruz” dedi.

Carvalho ayrıca, Yeni Kolektif Sayısallaştırılmış Hedef (NCQG) ve Küresel Durum Değerlendirmesi'nin bu COP'un önemli gündem maddelerinden olacağını vurguladı ve bu süreçlerin sonucunda hangi adımların atılacağını görmek istediklerini dile getirdi.

WWF Afrika Politika ve Ortaklıklar Yöneticisi Durrel Halleson, Afrika’nın iklim krizi nedeniyle yaşadığı sıkıntılara dikkat çekerek, “Kuraklık nedeniyle milyonlarca kişi açlıkla mücadele ediyor ve Afrika dünya üzerindeki en düşük emisyon seviyelerine sahip olmasına rağmen iklim finansmanından yeterince faydalanamıyor” şeklinde konuştu.

WWF Almanya İklim ve Enerji Politika Danışmanı Corinne Kowalsk ise, 100 milyar dolarlık finansman hedefinin gelişmekte olan ülkelerin ihtiyaçlarını karşılamadığını belirterek, zirveye güçlü bir mesaj gönderilmesi gerektiğini dile getirdi.

Bu İçeriğimiz kaynak olarak Anadolu Ajansını kullanmıştır ve aksiyon.com.tr editör ekibimiz tarafından derlenmiştir.