DOLAR
34,24 0,03%
EURO
37,45 0,2%
ALTIN
2.928,22 -0,03%
BITCOIN
2.160.797,1 -0,17%

WoodTech Fuarı İstanbul'da Başladı

Ağaç işleme makineleri sektörünün en büyük fuarı WoodTech, İstanbul'da kapılarını açarak 25 bin ziyareti ağırlıyor.

Yayın Tarihi: 12.10.2024 15:40
Güncelleme Tarihi: 12.10.2024 15:40

WoodTech Fuarı İstanbul'da Başladı

WoodTech Fuarı İstanbul Tüyap’ta Gerçekleşiyor

37. Uluslararası Ağaç İşleme Makineleri, Kesici Takımlar ve El Aletleri Fuarı WoodTech, 5 gün boyunca İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlayacak.

İş Dünyasının Buluşma Noktası

RX Tüyap organizasyonu altında, Ağaç İşleme Makine Sanayicileri Derneği (AİMSAD) ve Avrupa Ağaç İşleme Makinesi İmalatçıları Federasyonu (EUMABOIS) işbirliğiyle gerçekleşen etkinlik, ağaç işleme makineleri sektörünü bir araya getiriyor. 300'ü aşkın firma ve temsilcisi, son teknoloji makinelerini sergilemek için burada buluştu.Stratejik Katılım

Orta Doğu, Avrupa, Balkanlar, Kuzey Afrika ve Orta Asya gibi bölgelerden katılım sağlayan fuara, yaklaşık 25 bin ziyaretçi bekleniyor. Bu katılımcılar arasında ABD, Rusya, Almanya, Polonya, İtalya, Cezayir, Mısır ve Suudi Arabistan gibi önemli ticari ortaklık potansiyeli taşıyan ülkeler yer alıyor.

AİMSAD'dan Açıklamalar

AİMSAD Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Toktaş, sektörün üretim, istihdam ve ihracat odaklı çalıştığını belirtti. Avrupa’nın ana ihracat pazarı olduğunu vurgulayan Toktaş, "Bu dönemde ihracatımıza zarar vermemek için çaba gösteriyoruz. WoodTech bu noktada önemli bir rol oynuyor. Hedefimiz, 2024'te son ihracat rakamlarımızı aşmak. Yeni pazar araştırmaları için de var gücümüzle çalışacağız," dedi.

Yeni Fırsatlar ve Ortaklıklar

RX Tüyap Genel Müdürü Berkan Öner, fuarın sadece bir ticaret platformu değil, aynı zamanda iş ortaklıklarının ve yeni fırsatların keşfedildiği bir zemin olduğunu belirtti. Öner, "Bu fuar ile Türkiye'nin ağaç işleme teknolojilerindeki öncülüğünü ve vizyonunu dünya sahnesine taşıyoruz. Katılımcılarımızın yaratıcı fikirleri ile geleceğin üretim standartlarını belirleyeceğiz," dedi.