DOLAR
34,23 0,08%
EURO
37,62 0,18%
ALTIN
2.919,65 -0,07%
BITCOIN
2.120.553,06 0,8%

Windows için iTunes kullanımdan kaldırılıyor!

Apple, Windows için iTunes’u kaldıracağını ve Windows’ta da Mac’e benzer bir özellik sağlanacağını duyuruldu.

Yayın Tarihi: 09.02.2024 15:31
Güncelleme Tarihi: 09.02.2024 15:31

Windows için iTunes kullanımdan kaldırılıyor!

Apple, Windows için iTunes'u aşamalı olarak kaldırıyor. Şirketin Mac için efsanevi yazılımını Apple Music, Apple Podcasts ve Apple TV+ olarak ayırmasından yıllar sonra, Windows kullanıcılarının da benzer bir deneyim yaşayacağı açıklandı.

Apple Music uygulaması güncellenmiş bir kullanıcı arayüzü, kayıpsız çalma, zaman senkronize şarkı sözleri ve 4K Müzik Videoları içeriyor. Bu yeni deneyim, kullanıcıların arşivleri ve AirPlay de dahil olmak üzere bekledikleri her şeyi elde etmelerini sağlıyor.

Windows için yeni Apple TV uygulamasıyla kullanıcılar, arşivlerinin ve satın aldıkları veya kiraladıkları video içeriklerinin yanı sıra aynı muhteşem orijinal Apple TV+ programlarına da erişebiliyorlar. Ayrıca, ilk kez Windows'ta 4K oynatma ve Abonelik kanallarının yanı sıra MLS Season Pass'i de izleyebilecekler.

apple

PODCAST'LER VE KİTAPLAR UYGULAMALARI YAKINDA WİNDOWS’A DA GELECEK

Yeni aygıtlar uygulaması kullanıcıların Apple aygıtlarını güncellemelerine, eşzamanlamalarına ve yedeklemelerine olanak tanıyacak.

Ayrıca Apple, Windows için iCloud uygulamasını yeniden tasarlayarak içerikleri aygıtlar arasında nasıl eşzamanladığı ve kullanıcıların bilgisayarlarında bu içeriklere nereden erişebilecekleri konusunda daha fazla netlik sağladı. Yeni bir ilk katılım ve kurulum deneyimi sunan uygulama, iCloud'dan içerik yükleme ve indirme işlemlerinin ilerleyişini gösteren bilgilendirici bir eşzamanlama durumu ve daha fazlasını içeriyor.

Son olarak, iTunes uygulaması tüm kimliğini kaybetmiş olsa da podcast'ler ve sesli kitaplar için kullanılmaya devam edeceğinden, Podcast'ler ve Kitaplar uygulamalarının yakında Windows kullanıcılarına da geleceği düşünülüyor.