DOLAR
34,23 0%
EURO
37,62 0%
ALTIN
2.919,65 0%
BITCOIN
2.123.058,34 -0,46%

Washington'da Gazeteci Olduğunu İddia Eden Kişi Kendini Yakma Eylemi Gerçekleştirdi

Beyaz Saray yakınlarında kendini gazeteci olarak tanıtan bir kişi, Gazze'deki soykırımı protesto ederken kendini yakmaya çalıştı.

Yayın Tarihi: 06.10.2024 02:35
Güncelleme Tarihi: 06.10.2024 02:35

Washington'da Gazeteci Olduğunu İddia Eden Kişi Kendini Yakma Eylemi Gerçekleştirdi

Beyaz Saray Yakınında Kendini Yakan Protestocu

Washington'da, Gazze'de yaşanan soykırımı protesto etmek amacıyla Beyaz Saray civarına toplanan kalabalık arasında, kendini gazeteci olarak tanıtan bir kişi korkunç bir eylemde bulundu.

Ateşe Verme Çabası ve Müdahale

Sosyal medyada yayılan görüntülerde, genç bir erkeğin kendini ateşe vermeye çalıştığı anlar görünürken, polis tarafından bu eylemi gerçekleştirmesi engellendi. "Ben gazeteciyim. Lütfen yalan haberi durdurun" diye bağırdığı kaydedilen kişinin, ateşle oynaması esnasında çevredekilerden biri su dökerek müdahale etmeye çalıştı.

Yanık İzleri ve Protestocunun İfadesi

Kendini yakmaya çalışan kişinin kolunda yanıklar oluşmuştu. Görgü tanıkları, bu protestocunun CBS televizyonunda çalıştığını iddia ettiğini ve "CBS'in Gazze'de yalan haber yaptığını" dile getirdiğini aktardı.

Artan Kendini Yakma Protestoları

Beyaz Saray'daki bu eylem, İsrail'in desteklenmesine karşı gerçekleştirilmiş olan dördüncü kendini yakma girişimi oldu. İlk eylem, Atlanta'da 1 Aralık 2023'te gerçekleştirilmiş ve Filistin bayrağı ile protestocu hastaneye kaldırılmıştı.

Bushnell’in İntihar Eylemi

En dikkat çeken eylem ise 25 yaşındaki Aaron Bushnell’in, 24 Şubat 2024’te Washington’daki İsrail Büyükelçiliği önünde gerçekleştirdiği kendini yakma eylemiydi. Askere ait üniforma içerisinde canlı yayın yaparak "Artık soykırım suçuna iştirak etmeyeceğim" ifadelerini kullanmış ve böylece hayatını kaybetmişti.

Boston’da Bir Diğer Protesto

Son olarak, Boston kentinde 11 Eylül'de Matt Nelson adını kullanan bir kişi, Gazze'de yaşanan olayları protesto etmek için kendini yakma girişiminde bulundu.

Bu olaylar, dünya genelindeki Gazze destekleyicileri arasında daha fazla dikkat çekti ve sosyal sorunların çözümüne dikkat çekti.