Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Volvo'nun tahtını altından aldı! Artık dünyanın en güvenilir otomobil markası o!

"Dünyanın en güvenilir otomobili hangisi?" sorusu, genellikle akıllara Volvo markasını getirir. Ancak bu kez, beklenenin aksine, dünyanın en güvenilir otomobili başka bir markayı taşıyor. Mercedes, Kia, Jeep, Mazda, Honda, Volkswagen, BMC gibi birçok otomobil devinin yer aldığı listede hangi markanın ilk sırada olduğu merak konusu oldu. Bu durum, otomobil endüstrisinin güvenilirlik algısında değişen dinamiklere ve sürpriz sonuçlara açık olduğunu gösteriyor. İşte detaylar...

Yayın Tarihi: 31.12.2023 18:01
Güncelleme Tarihi: 31.12.2023 18:01

Volvo'nun tahtını altından aldı! Artık dünyanın en güvenilir otomobil markası o!

 

Dünyanın en güvenilir otomobil markalarını belirlemek için yapılan değerlendirmelerde, alışılagelmiş algının aksine, Volvo'nun zirvede olmadığı sürpriz bir sonuç ortaya çıktı. Consumer Reports tarafından yayınlanan rapor, otomobil markalarını 100 üzerinden puanlayarak en güvenilirleri sıraladı. İşte detaylar...

VOLVO

VOLVO ZİRVEDE DEĞİL İŞTE EN GÜVENİLİR OTOMOBİL MARKALARI

Mercedes, Kia, Jeep, Mazda, Honda, Volkswagen, BMC ve diğer büyük otomobil markalarının yer aldığı listede en yüksek puanı alarak birinci sıraya yerleşen marka ise sürpriz bir isim oldu. Volvo'nun beklenenin aksine zirvede olmadığı bu listede, ABD'nin yıllık tüketici verileri üzerinden puanlanan markalar arasında bir sıralama yapıldı.

Listenin ilk sırasında yer alan marka, sürprizlere gebe bir sonuç olan Genesis oldu. Genesis, 100 üzerinden puan alarak en güvenilir otomobil markası olarak öne çıktı. Volvo ise 20. sırada yer alarak beklenenin altında bir performans sergiledi.

Mercedes, Kia, Jeep, Mazda, Honda

Listede yer alan diğer markaların puan sıralaması şu şekilde:

Porsche: 74 puan

Lexus ES: 77 puan

Honda: 77 puan

Nissan: 68 puan

Hyundai: 70 puan

Chrysler: 71 puan

Acura: 72 puan

Infiniti: 72 puan

Bu değerlendirmeler, güvenilir otomobil markalarını belirleme konusunda önemli bir kaynak oluştururken, Consumer Reports'un sunduğu verilerle tüketicilere farklı bir perspektif sunuyor. Volvo'nun beklentilerin altında kalması, otomobil endüstrisindeki güvenilirlik algısının sürekli değişen dinamiklere sahip olduğunu gösteriyor.