DOLAR
34,01 0,13%
EURO
38,05 -0,25%
ALTIN
2.826,89 -0,91%
BITCOIN
2.127.727,79 -3,78%

Van Gogh'un "Yıldızlı Gece" Tablosu Atmosferik Hareketlerle Eşleşiyor

Vincent van Gogh'un ikonik eseri, atmosferik hareketlerle uyumlu fırça darbeleri içeriyor.

Yayın Tarihi: 18.09.2024 13:23
Güncelleme Tarihi: 18.09.2024 13:23

Van Gogh'un "Yıldızlı Gece" Tablosu Atmosferik Hareketlerle Eşleşiyor

Van Gogh'un Usta Fırça Darbeleri

Vincent van Gogh'un ünlü eseri "Yıldızlı Gece"deki fırça darbeleri, gerçek dünyadaki atmosferik hareketlerle çarpıcı bir benzerlik gösteriyor.

Araştırmanın Detayları

Bu bulgular, Şiam Üniversitesi ve Lille Üniversitesi gibi birçok Çin ve Fransız akademik kurumun iş birliği ile gerçekleştirilen bir incelemede gün yüzüne çıktı. Araştırmacılar, tablodaki 14 sarmal yapıyı inceleyerek, fırça darbelerinin Kolmogorov türbülans teorisi ile uyumlu olduğunu belirlediler.

İlginç Gözlemler

Yapılan analiz, "Yıldızlı Gece"de yer alan fırça darbelerinin konumları ve parlaklık oranlarının türbülans hareketlerini yansıttığını ortaya koydu. Bu vekaleten, araştırmacılar, tablodaki fırça darbelerinin normalde çıplak gözle görülemeyen atmosferik özellikleri, şekil, enerji ve boyut açısından taklit ettiğini ifade ettiler.

Batchelor Ölçeği ile Uyumu

Ayrıca, bu eserlerin Batchelor ölçeği ile de uyumlu olduğu durumun altı çizildi. Araştırmacılar, tablodaki parlaklık oranlarının bu ölçekle doğru orantılı olduğunu kaydetti.

Sanat ve Bilim Arasındaki Bağlantı

Araştırmanın yazarlarından Şidi Huang, Vincent van Gogh'un tablosunda türbülansı "tam olarak doğru bir şekilde" resmetmesinin, sanatçının bulutları ve atmosferi dikkatle incelemesinden kaynaklanabileceğini vurguladı.

Yayınlanan Araştırma

Bu önemli araştırma, AIP Publishing tarafından yayımlanan "Physics of Fluids" dergisinde yayımlandı.