DOLAR
34,14 -0,15%
EURO
38,22 -0,06%
ALTIN
2.915,35 0,05%
BITCOIN
2.171.643,03 0,93%

Van'da 'Gürz-16' Operasyonu: Bir Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Van'ın Çatak ilçesinde gerçekleştirilen 'Gürz-16' operasyonunda bir terörist etkisiz hale getirildi. Bakan Yerlikaya detayları paylaştı.

Yayın Tarihi: 25.09.2024 11:31
Güncelleme Tarihi: 25.09.2024 11:31

Van'da 'Gürz-16' Operasyonu: Bir Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Van'da Önemli Bir Operasyon Düzenlendi

Van'ın Çatak ilçesi kırsalında uygulanan "Gürz-16" operasyonu, önemli bir başarı ile sonuçlandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı duyuruda, bu operasyonda bir teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Koordineli Hareket Üzerine Yapılan İstihbari Çalışmalar

Bakan Yerlikaya, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı, Jandarma İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı'nın eşgüdümüyle Van İl Jandarma Komutanlığı'nın istihbari faaliyetler sürdürdüğünü belirtti. Bu kapsamda, zırhlı araçlar ve J-SİHA destekli keşif-gözetleme çalışmaları sonucunda bir terörist tespit edildi.

Hava Destekli Operasyon Çoğu Zaman Beraber Gerçekleşiyor

Jandarma ATAK helikopterlerinin destek verdiği, jandarma özel harekat timlerinin ve komando birliklerinin katılımıyla gerçekleştirilen operasyon sonucunda, teröristin silahıyla birlikte etkisiz hale getirildiği ifade edildi. Bakan Yerlikaya, teröristin kimliğinin belirlenmesi çalışmalarının sürdüğünü de sözlerine ekledi.

Kararlılık Vurgusu

Son olarak, Bakan Yerlikaya, terörle mücadelenin yaz kış demeden kararlılıkla devam edeceğini vurgulayarak, vatandaşların güvenliğine yönelik tüm tedbirlerin alınacağını belirtti.