Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Valilik duyurdu! Elazığ'da ormanlık alanlara girişler 30 Eylül'e kadar yasaklandı

Elazığ Valiliği tarafından alınan kararla, ormanlık alanlara 4 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere girişler yasaklandı.

Yayın Tarihi: 03.07.2024 21:10
Güncelleme Tarihi: 03.07.2024 21:10

Valilik duyurdu! Elazığ'da ormanlık alanlara girişler 30 Eylül'e kadar yasaklandı

ELAZIĞ'DA ORMANLIK ALANLARA GİRİŞLER YASAKLANDI

Elazığ Valiliği, Orman Yangınlarının Önlenmesi Komisyonu Toplantısı'nda alınan kararlar doğrultusunda, 4 Temmuz itibarıyla il genelindeki ormanlık alanlara girişlerin 30 Eylül'e kadar yasaklandığını duyurdu.

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, Vali Ömer Toraman başkanlığında düzenlenen toplantıda çeşitli kararlar alındığı belirtildi. Buna göre, ormanların çevresinde mola vermek, piknik yapmak, mangal, semaver ve ateş yakmak ile kamping işletmeleri haricinde ormanlık alanlarda kamp yapılması ve kurulması yasaklandı.

YANGIN ÖNLEME TEDBİRLERİ

Açıklamada, orman yangınlarının önlenmesi için her türlü önlemin alınması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, yangın söndürme ekipmanlarının hazır bulundurulması zorunluluğuna dikkat çekildi. Özellikle ormanlık alanlara yakın düğün ve benzeri organizasyonlarda havai fişek ve yanıcı madde kullanımının yasaklandığı ifade edildi.

Elazığ genelindeki köy ve mahallelerinde anız, bahçe, tarla temizliğinden meydana gelen dalların ve bitki örtüsünün yakılmasının da yasaklandığı belirtildi. Kararlara uymayanların Türk Ceza Kanunu maddeleri gereğince cezai işlem göreceği açıklandı.

VALİLİK SİTESİNDE YAYINLANAN LİSTE

Ormanlık alanlarda piknik yapılacak yerlerin listesinin Elazığ Valiliği'nin resmi internet sitesinde paylaşıldığı ifade edildi. Bu liste doğrultusunda, halkın belirlenen alanlar dışında ormanlık bölgelere girmemesi ve yasaklara uyum sağlaması gerektiği kaydedildi.