DOLAR
35,31 0,16%
EURO
36,5 0,39%
ALTIN
3.007,39 -0,78%
BITCOIN
3.424.798,05 -2,28%

VakıfBank Kültür Yayınları'ndan Üç Arşivlik Eser

VakıfBank Kültür Yayınları, üç önemli edebiyat eserini yayımladı. Araştırmacılar ve edebiyat tutkunları için kapsamlı başvuru kaynağı niteliğinde.

Yayın Tarihi: 30.12.2024 20:34
Güncelleme Tarihi: 30.12.2024 20:34

VakıfBank Kültür Yayınları'ndan Üç Arşivlik Eser

VakıfBank Kültür Yayınları'ndan Üç Arşivlik Eser

VakıfBank Kültür Yayınları (VBKY), edebiyatseverler ve akademisyenler için önemli bir kaynak oluşturacak üç kitabı okuyucuyla buluşturdu. Yayınevi, "On Sekizinci Yüzyıl İngiliz Edebiyatı 1660-1789", "Fransız Edebiyatı Bir Kültürel Tarih" ve "Rus Edebiyatı" başlıklı eserle edebiyatı kitaplığını genişletiyor.

İngiliz Edebiyatının Derinliklerine Yolculuk

Charlotte Sussman'ın yazdığı ve Barış Arpaç tarafından çevrilen "On Sekizinci Yüzyıl İngiliz Edebiyatı 1660-1789", 440 sayfa boyunca çeşitli sorulara yanıt ararken 18. yüzyıl edebiyatının yeni okuyucularla buluşmasını hedefliyor. Daniel Defoe, Jonathan Swift ve Alexander Pope gibi tanınmış yazarların yanı sıra, Charlotte Smith ve Olaudah Equiano gibi az bilinen isimlere de ışık tutarak, hem öğrenciler hem de araştırmacılar için önemli bir başvuru kaynağı oluşturuyor.

Fransız Edebiyatının Kültürel Dönüşümü

Alison Finch'in "Fransız Edebiyatı Bir Kültürel Tarih" adlı eseri, 392 sayfada, okuyucuyu Montaigne’in denemelerinden Sartre'ın varoluşçuluğuna, Rimbaud'nun şiirlerinden Beauvoir'ın feminizmine kadar geniş bir edebi yelpazeye taşıyor. Makbule Oğuz'un Türkçeye çevirdiği çalışma, edebiyatın yalnızca bir sanat dalı olmadığını, aynı zamanda toplumsal devrimler ve kültürel kimlik inşasında büyük bir rol oynadığını vurguluyor.

Rus Edebiyatının Tarihsel Dönüşümü

Andrew Baruch Wachtel ve Ilya Vinitsky tarafından kaleme alınan, Ali Karakaya'nın çevirdiği "Rus Edebiyatı" adlı eser, 464 sayfada okurlara Rus kültürü ve edebiyatının tarihsel gelişimini disiplinler arası bir bakış açısıyla sunuyor. Kitap, modernizm, avangard hareketler ve sembolizm üzerine özgün analizler yaparak, edebiyatın bireysel ve ulusal kimlik inşasındaki rolünü ortaya koyuyor. Çalışmada, Dostoyevski, Tolstoy ve Çehov gibi büyük isimlerin yanı sıra Vasili Jukovski, Andrey Bely ve Andrey Platonov gibi daha az bilinen yazarlar da ele alınıyor, böylece Rus edebiyatının dönüşüm evreleri bütüncül bir perspektifle inceleniyor.