DOLAR
34,92 0%
EURO
36,7 0%
ALTIN
2.976,68 0%
BITCOIN
3.604.101,11 -2,54%

Uzmanından Zeytinyağının Yüksek Isıda Kullanılmaması Uyarısı

Yüksek Gıda Mühendisi Elif Erol, zeytinyağının yüksek ısıya maruz bırakılmaması gerektiğini ve faydalarının azaldığını belirtti.

Yayın Tarihi: 15.12.2024 12:37
Güncelleme Tarihi: 15.12.2024 13:26

Uzmanından Zeytinyağının Yüksek Isıda Kullanılmaması Uyarısı

Yüksek Gıda Mühendisi Elif Erol, zeytinyağının yemeklerde yüksek sıcaklıklara maruz bırakılmaması gerektiği konusunda önemli uyarılarda bulundu. Erol, Türkiye'nin 98 farklı zeytin çeşidine ev sahipliği yaptığını ve bu çeşitlerin zeytinyağının kalitesinde kritik rol oynadığını ifade etti.

Geçtiğimiz günlerde Nova Vera'nın tadım etkinliğinde konuşan Elif Erol, zeytinyağının sağlık faydalarının, yüksek ısıda pişirme sırasında azaldığını vurguladı. Erol, zeytinyağının yanma sıcaklığı olan 210 derece üzerinde pişirmenin önerilmediğini belirtti. "Zeytinyağlı yemekler hazırlanırken, yüksek ısıya maruz bırakmak, zeytinyağının olumlu etkilerini azaltmaktadır," dedi.

Erol, zeytinyağının kalitesinin, iyi zeytinlerden ve doğru işleme yöntemlerinden geçtiğini, bu yüzden zeytinyağının sağlık iksiri olabilmesi için yüksek kaliteli zeytinlerin sağlıklı bir şekilde hasat edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Erol, kaliteli zeytinyağının koyu renk cam şişelerde saklanması gerektiğini, plastik ambalajlarla etkileşime girmesinin zararlı olabileceğini ifade etti. Ayrıca, zeytinyağının asitlik ve polifenol değerlerinin değerlendirilmesinin de önemli olduğunu, düşük asitli ve yüksek polifenol içeren zeytinyağlarının tercih edilmesinin sağlıklı bir seçim olduğunu belirtti.

Zeytinyağında, acılık, yakıcılık ve meyvemsilik özelliklerinin varlığının zeytinyağının kalitesinin bir göstergesi olduğunu vurgulayan Erol, zeytinyağının iyi bir sağlık robotu olması için bu özelliklerin bulunması gerektiğini belirtti.

Birbirinden farklı 98 türde zeytin çeşidine ev sahipliği yapan Türkiye'de, "doğanın mucizesi"...

Birbirinden farklı 98 türde zeytin çeşidine ev sahipliği yapan Türkiye'de, "doğanın mucizesi" gösterilen zeytinyağının, yemek yaparken yüksek ısıya maruz bırakılmasının, yağın faydasını azalttığı uyarısında bulunuluyor. EVOO World Ranking Dünya Kalite Sıralamasında dünyanın en iyi 4. zeytinyağı seçilen Nova Vera'nın tadım etkinliği bir otelde yapıldı. Tadım uzmanı ve Yüksek Gıda Mühendisi Elif Erol, etkinlikte AA muhabirine açıklama yaptı.

Birbirinden farklı 98 türde zeytin çeşidine ev sahipliği yapan Türkiye'de, "doğanın mucizesi"...

Birbirinden farklı 98 türde zeytin çeşidine ev sahipliği yapan Türkiye'de, "doğanın mucizesi" gösterilen zeytinyağının, yemek yaparken yüksek ısıya maruz bırakılmasının, yağın faydasını azalttığı uyarısında bulunuluyor. EVOO World Ranking Dünya Kalite Sıralamasında dünyanın en iyi 4. zeytinyağı seçilen Nova Vera'nın tadım etkinliği bir otelde yapıldı. Tadım uzmanı ve Yüksek Gıda Mühendisi Elif Erol, etkinlikte AA muhabirine açıklama yaptı.