Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

‘Üşümüyorum ama ayaklarım buz gibi’ diyenler buraya! Pul biberini topuklarınıza sürün sonuç inanılmaz!

Ayak üşümesinden şikayetçi olanlar için yeni ve şaşırtıcı bir çözüm önerisi ortaya çıktı. Sizin de ayak üşümesine dair bir şikayetiniz varsa bu doğal çözümü denemenizde fayda var! Pul biber! Ayaklarda üşüme neyin belirtisi? Ayak üşümesi için ne yapmak lazım? Ayak üşümesi tehlikeli mi? Tüm bu soruların cevapları haberimizde...

Yayın Tarihi: 02.01.2024 16:14
Güncelleme Tarihi: 02.01.2024 16:14

‘Üşümüyorum ama ayaklarım buz gibi’ diyenler buraya! Pul biberini topuklarınıza sürün sonuç inanılmaz!

Ayak üşümesi genellikle kış aylarında ya da soğuk bir ortamda bulunduğumuzda meydana gelir. Vücut ısınızın uygun ısıda olması durumunda dahi ayak üşümesi yaşıyorsanız doğal bir çözüm olan pul biberi mutlaka denemelisiniz! Bu yöntem pul biberin ayak topuklarına sürülmesini içeriyor! Peki bu nasıl oluyor birlikte öğrenelim…

ayak üşümesi

AYAK ÜŞÜMESİ NE EKSİKLİĞİNDEN OLUR!

Ayaklarınız üşüyorsa ortam sıcaklığının düşük olması akla gelen ilk nedendir. Ayak üşümesi zararsız olarak görülse de her zaman bu kadar masum olmayabilir! Bazı durumlar da biraz daha dikkat etmek gerekir! Ayak üşümesinin sağlık açısından bilinen ilk sebebi dolaşım sorunlarıdır…Hareketsiz bir yaşam benimsemek ve sigara tüketimi de ayak üşümesine neden olabilir!

Aynı zaman da bazı mineral ve vitamin eksikliğinden kaynaklı ayak üşümesi de sıklıkla görülen sebepler arasındadır. Özellikle B12 vitamini eksikliği durumlar da ayak üşümesine yol açabilir! Bir diğer yaygın sebep ise kansızlıktır! Kırmızı kan hücrelerimizin az sayıda olmasından kaynaklı bu şekilde bir semptom görülmesi maalesef kaçınılmazdır!

PUL BİBERİNİ TOPUKLARINIZA SÜRÜN, SONUÇ İNANILMAZ!

pul biber etkisi

Ayaklara bakım yapmanın en iyi yolu biber kullanmaktan geçiyor. Biberin içeriğinde bulunan kapsaisin kan dolaşımını hızlandırır. Sadece yemeklerinizde kullandığınızda dahi etkisini görebileceğiniz bu yöntemi ayak tabanlarınıza uyguladığınız da sonuç oldukça etkili oluyor! Böylesine etkili yöntemi uygulamakta oldukça kolay! Pul biberi ayaklarınıza veya çoraplarınızın içine serpip ayaklarınıza ve ayak parmaklarınıza dağıtın. Bunun için yeterli olan miktar sadece bir çay kaşığı kadardır. Bu basit eylem uykunuzun kalitesini artırmanıza yardımcı olabilir.

Ayak üşümesine iyi gelen diğer önerilerin başında ise egzersiz yapmak, bol

meyve ve sebze tüketmek, ayaklarınızı sıcak suda bekletmek ve kan akışını hızlandırmakta gelebilir.