DOLAR
34,09 0,02%
EURO
38,04 0,04%
ALTIN
2.874,38 0,03%
BITCOIN
2.148.551,99 -0,3%

Üsküdar'da Silahlı Çatışma ve Yurt Dışında Yaşananlar Gündemde

Üsküdar'daki silahlı çatışmadan uluslararası örgütlerin etkisine kadar önemli gelişmeler ele alındı.

Yayın Tarihi: 21.09.2024 10:46
Güncelleme Tarihi: 21.09.2024 10:46

Üsküdar'da Silahlı Çatışma ve Yurt Dışında Yaşananlar Gündemde

Üsküdar'da Kahvehanedeki Silahlı Çatışma Davası

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde bir kahvehanede yaşanan silahlı çatışmada 4 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 27 sanığa dava açıldı. İddianamede, 12'si tutuklu 13 sanık için kasten öldürme suçundan toplamda 4'er kez müebbet hapis cezası talep edildi. Diğer 14 sanığın ise çeşitli suçlardan 10 yıl ile 65 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezası alması öngörülüyor. İddianamede, taraflar arasında çıkan kavganın ardından iki grubun da silahlı toplandığı ve bu buluşmanın barış sağlamak yerine hesaplaşma amacı taşıdığı belirtildi.

(Büşra Alakoyun/İstanbul)

Uluslararası Örgütlerin Etkisi Sorgulanıyor

Avrupa ve Orta Doğu'da devam eden çatışmaların ortasında, uluslararası örgütlerin bu durumu çözmedeki yetkinliği eleştiriliyor. Uluslararası Kriz Grubu Araştırmacısı Maya Ungar değerlendirmesinde, BM'nin ciddi bir meşruiyet kriziyle karşı karşıya olduğunu ifade etti.

(Can Efesoy/Ankara)

TBMM'nin Yasalaştırdığı Kanun Sayısı 2,754

Türkiye Büyük Millet Meclisi, 2002 tarihinden bu yana toplamda 2,754 kanun teklifi yasalaştırdı. Bu sayı, 28. Yasama Dönemi'nde ise bugüne kadar 73 düzenlemeyi kapsıyor.

(Seval Ocak/TBMM)

Küresel Piyasalarda Merkez Bankaları Haftası

Birçok merkez bankasının faiz kararlarını açıkladığı bu hafta, ABD Merkez Bankası'nın 50 baz puanlık faiz indirimine gitmesi öne çıktı. Endonezya Merkez Bankası sürpriz bir faiz indirimi gerçekleştirirken, Brezilya'nın seçimleri sonrası ilk kez faiz artırdığı görüldü.

(Dilara Zengin/Washington)

Türkiye'de Tabiat Parklarına Yoğun İlgi

Bu yaz dönemi boyunca, Türkiye'deki milli parklar ve tabiat alanlarını ziyaret eden kişi sayısı 39 milyon'a ulaştı. Doğaseverlerin en çok tercih ettiği mekan ise, Marmaris Milli Parkı oldu.

(Enes Duran/Ankara)

Düzensiz Göçmen Yakalamaları Arttı

Son 5 yılda Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı, 190 bin'in üzerinde düzensiz göçmen yakaladı. 2023 yılı itibarıyla bu sayı 38 bin 411 olarak kaydedildi.

(Cem Dağıstanlı/Ankara)

Z Kuşağının İş Dünyasındaki Yeri

Dijital dünyaya doğan Z kuşağı, geleneksel iş yapma biçimlerini sorguluyor ve yenilikçi yaklaşımlar talep ediyor. B2Press Yönetici Ortağı Ediz Tokabaş, bu kuşağın iş dünyasında yeni modeller geliştirdiğini belirtti.

(Sibel Morrow/İstanbul)

Güney Kore Büyükelçisi'nden Türk Kahvaltısına Övgü

Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Jeong, Türk kahvaltısının vazgeçilmezleri arasında yer alan simit ve bal-kaymak için sık sık Türk mutfağının lezzetlerine övgüde bulunuyor.

(Mehmet Şah Yılmaz/Ankara)

Görme Engelli Bireylerin Seyahat Hayali

Yaklaşık 23 yıl önce görme yetisini kaybeden Huri Kaşıkçı, rehber köpeği Esmer ile birlikte yurt dışı hayalini gerçekleştiriyor. Kaşıkçı, Danimarka ve İsveç gibi yerleri ziyaret etmenin keyfini yaşıyor.

(Şaduman Türkay/Ankara)

Alzheimer Hastaları İçin Yenilikçi Sistem

Türkiye Alzheimer Derneği, kaybolma riski taşıyan hastalar için 'akıllı anahtarlık' projesi başlattı. Dernek, 1000 hastaya bu anahtarlıkları dağıtarak, hastaların güvenli bir şekilde takip edilebilmesini hedefliyor. Proje, İstanbul Maratonu'nda destek toplayacak.

(Lale Bildirici Büyükkarakaya/İstanbul)