DOLAR
34,09 0%
EURO
38,04 0%
ALTIN
2.874,38 0%
BITCOIN
2.143.486,92 0,42%

Ürdün Ordusu Sınır Güvenliği İçin Hazır

Ürdün Genelkurmay Başkanı, ülke sınırlarının korunmasında her türlü savunma görevine hazır olduklarını açıkladı.

Yayın Tarihi: 22.09.2024 20:07
Güncelleme Tarihi: 22.09.2024 20:07

Ürdün Ordusu Sınır Güvenliği İçin Hazır

Ürdün Ordusundan Kritik Açıklama

Ürdün Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Yusuf el-Huneyti, ülke sınırlarını korumak amacıyla her türlü savunma görevini yerine getirmeye hazır olduklarını bildirdi.

Sınır Birliklerine Ziyaret

Gelen bilgilere göre, Tümgeneral Huneyti, İsrail ile Lübnan Hizbullahı arasında artan gerilimler çerçevesinde Ürdün'ün kuzey ve güney bölgelerindeki sınır muhafız birliklerini ziyaret etti. Bu ziyarette, Ürdün Silahlı Kuvvetleri'nin ülke sınırlarını koruma konusundaki kararlılığı vurgulandı.

Savunma ve Güvenlik Altyapısının Güçlendirilmesi

Tümgeneral Huneyti, Ürdün'ün mevcut imkanlarını kullanarak ekipman ve teçhizatını modernleştirdiğini, böylece savunma ve güvenlik kapasitesini artırmaya devam ettiğini belirtti. Ayrıca, Ürdün’ün güvenliği için azami çaba gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Bölgedeki Gerginlikler ve Ürdün'ün Sınırları

Ürdün'ün siyasi haritasında, Batı Şeria, Suriye, Irak, Suudi Arabistan ile Akabe Körfezi ile sınırları olduğu görülmektedir. 8 Ekim 2023'ten beri ise İsrail-Lübnan sınırında giderek artan çatışmalar dikkat çekiyor.

Uzmanlar, bu gerginliklerin Ürdün'deki silah ve uyuşturucu kaçakçılığına yönelik tedbir alma gerekliliğini artırdığını vurguluyor. Geçtiğimiz hafta, Tel Aviv yönetimi, Ürdün sınırından Batı Şeria ve İsrail'e silahlı kişilerin geçmeye çalıştığı iddia etti; bu iddia ise Amman yönetimi tarafından yalanlandı.

Yerel Tepkiler ve Cevaplar

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 11 Eylül'de yaptığı açıklamada, Ürdün sınırında silah ve insan kaçakçılığını engelleme amacıyla bir duvar inşası projesinden bahsetti. Bu duruma Ürdün hükümeti sert bir şekilde karşı çıktı.