DOLAR
34,03 -0,19%
EURO
37,9 -0,2%
ALTIN
2.807,45 -0,21%
BITCOIN
2.107.168,69 -2,71%

Ürdün, Mahir Ziyab el-Cazi'nin Naaşını Teslim Aldı

Ürdün, Kral Hüseyin Sınır Kapısı'ndaki saldırının faili Mahir Ziyab el-Cazi'nin naaşını ailesine teslim etti.

Yayın Tarihi: 17.09.2024 10:08
Güncelleme Tarihi: 17.09.2024 10:08

Ürdün, Mahir Ziyab el-Cazi'nin Naaşını Teslim Aldı

Ürdün, Silahlı Saldırı Sonrası Cazi'nin Naaşını Teslim Aldı

Ürdün Dışişleri Bakanlığı, 8 Eylül'de Kral Hüseyin Sınır Kapısı'nda düzenlenen silahlı saldırının faili Mahir Ziyab el-Cazi'nin naaşını teslim aldığını duyurdu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sufyan el-Kudat, Cazi'nin naaşının ailesine teslim edilerek, Ürdün'de defnedilmek üzere ülkesine getirildiğini bildirdi. Olay, İsrail'in kontrolünde bulunan Kral Hüseyin Sınır Kapısı'nın Filistin tarafında gerçekleşmişti.

Saldırı Detayları ve Gözaltılar

Silahlı saldırıda 3 İsrailli yaşamını yitirmiş, saldırgan ise güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilmişti. Ayrıca, İsrail güçleri tarafından gözaltına alınan 2 Ürdünlü vatandaşın durumunun çözülmesi için Ürdün Dışişleri Bakanlığı çeşitli girişimlerde bulunuyor.

İsrail ordusu, Ürdün ile olan kara sınırlarının güvenliğini sağlamak amacıyla, saldırının ardından sınır kapılarını geçici olarak kapatmıştı. 10 Eylül'de Kral Hüseyin Sınır Kapısı, "eşyasız yolcular" için yeniden açıldı.

Olayın Genel Değerlendirmesi

Ürdün İçişleri Bakanlığı, yaşanan olayın bireysel bir eylem olduğunu belirtti ve olaya dair soruşturmanın devam ettiğini ifade etti. Ayrıca, saldırıyla ilişkili olarak İsrail'deki iki şoförün durumunun takip edildiği de vurgulandı.