DOLAR
34 0%
EURO
37,85 0%
ALTIN
2.820,39 0%
BITCOIN
1.993.267,22 0%

Ürdün Kralı 2. Abdullah: Gazze'ye insani yardım iki katına çıkarılmalı

Ürdün Kralı 2. Abdullah, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına karşı önlem alınması gerektiğini vurguladı. İsrail'in saldırıları sonucu oluşan insani krizi ele alan Kral Abdullah, uluslararası topluma Gazze'ye insani ve tıbbi yardımın artırılması çağrısında bulundu. Detaylar haberimizde

Yayın Tarihi: 29.05.2024 21:14
Güncelleme Tarihi: 29.05.2024 21:14

Ürdün Kralı 2. Abdullah: Gazze'ye insani yardım iki katına çıkarılmalı

Ürdün Kralı: Gazze'ye sürdürülebilir insani ve tıbbi yardım iki katına çıkarılmalı

Ürdün Kralı 2. Abdullah, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının ardından uluslararası topluma çağrıda bulunarak, Gazze'ye yönelik insani yardımın iki katına çıkarılması gerektiğini dile getirdi.

Ürdün Kraliyet Divanı'ndan yapılan açıklamaya göre, Kral Abdullah, Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Petr Pavel ile gerçekleştirdiği görüşmede Gazze'deki insani krizi ele aldı. Kral Abdullah, Gazze'de yaşanan insani felaketin durdurulması için uluslararası çabalara vurgu yaparak, Gazze halkına yönelik insani ve tıbbi yardımın artırılması gerektiğini ifade etti.

Kral Abdullah ayrıca, Gazze'de acil ve kalıcı bir ateşkesin sağlanması ve sivillerin korunması için çabaların artırılması gerektiğini vurguladı. Filistin meselesinde adil ve kapsamlı bir çözüm olmadan bölgede barış ve istikrarın sağlanamayacağını yineleyen Kral Abdullah, uluslararası toplumun bu yönde adımlar atması gerektiğini belirtti.

Gazze'ye yönelik İsrail saldırılarının neden olduğu acı tabloya da değinen Kral Abdullah, en az 36 bin 171 Filistinlinin öldüğü ve 81 bin 420 kişinin yaralandığı bilgisini paylaştı. Enkaz altında halen binlerce ölünün olduğu bildirilirken, saldırıların hastane ve eğitim kurumlarını da hedef aldığına dikkat çekti.