DOLAR
34,22 -0,26%
EURO
37,72 0,22%
ALTIN
2.922,01 -0,3%
BITCOIN
2.084.168,61 -0,3%

Ürdün Dışişleri Bakanı, Lübnan'da İsrail'in Saldırılarına Karşı Uyarıda Bulundu

Ürdün Dışişleri Bakanı Safedi, kimsenin savaş alanı olmayacağını vurguladı ve bölgedeki gerilimi sona erdirmenin önemine dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 03.10.2024 22:25
Güncelleme Tarihi: 03.10.2024 22:25

Ürdün Dışişleri Bakanı, Lübnan'da İsrail'in Saldırılarına Karşı Uyarıda Bulundu

Ürdün Dışişleri Bakanı'ndan Önemli Açıklamalar

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, Japon ve Mısırlı mevkidaşlarıyla gerçekleştirdiği telefon görüşmelerinde, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarına dikkat çekti.Gerilim Tırmanışta

Safedi, Orta Doğu'daki çatışmaların tehlikeli bir şekilde tırmanma potansiyeli taşıdığını belirterek, bu durumun bölgesel ve uluslararası barış için tehdit oluşturduğunu vurguladı. Görüşmelerde, taraflar Lübnan'da derhal ateşkes ihtiyacına işaret etti.

Ateşkes ve BMGK Kararları

İki bakan, aynı zamanda Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 1701 sayılı kararının uygulanması gerekliliği konusunda hemfikir oldu. Safedi, Lübnan Başbakanı Necib Mikati'nin ateşkes sağlanması çabalarını destekleme çağrısında bulundu.

Güvenlik ve İstikrar Vurgusu

Safedi, "Ürdün, güvenliğine yönelik her türlü tehdide karşı koyacak ve kimsenin savaş alanı olmayacaktır" dedi. Ayrıca, Gazze'ye yönelik saldırıların durdurulmasının ilk adım olacağını ifade etti.

Uluslararası Barışa Tehdit

Mısırlı mevkidaşı Bedr Abdulati ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından, Safedi; İsrail'in eylemlerinin devam etmesinin uluslararası barış ve güvenlik için felaket boyutunda sonuçlar doğurabileceğini belirtti. Bu bağlamda, Ürdün ve Mısır, Lübnan'ın egemenliğini ve güvenliğini destekleme konusunda birleşti.BMGK'dan İkna Edici Adım Talebi

Son olarak, bakanlar, İsrail'in uluslararası hukuka saygı duymaya zorlanması ve saldırılarına son vermesi konusunda BM Güvenlik Konseyi'nin sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiğini iletti.