DOLAR
34,24 0,16%
EURO
37,47 0,17%
ALTIN
2.932,23 -0,14%
BITCOIN
2.211.379,75 -3,02%

Ürdün Dışişleri Bakanı: İsrail Savaş Suçlarına Devam Edecek

Eymen es-Safedi, Netanyahu ve hükümetinin yargılanmadığı sürece İsrail'in savaş suçlarına devam edeceğini belirtti.

Yayın Tarihi: 12.10.2024 17:30
Güncelleme Tarihi: 12.10.2024 17:30

Ürdün Dışişleri Bakanı: İsrail Savaş Suçlarına Devam Edecek

Ürdün Dışişleri Bakanı'ndan Çarpıcı Açıklama

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve hükümetindeki aşırı sağcı bakanların yargıç önüne çıkarılmadığı sürece, Tel Aviv yönetiminin savaş suçlarını işlemeye devam edeceğini ifade etti.

İsrail'in Savaş Suçları Hakkında Değerlendirme

Safedi, X sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamalarda, İsrail'in özellikle Gazze, Batı Şeria ve Lübnan bölgelerinde işlediği savaş suçlarına dair endişelerini dile getirdi. “Eğer İsrail, birçok Batılı ülkeden aldığı silah desteği ve uluslararası toplumdan sağlanan dokunulmazlık olmasaydı, bu tür saldırılar gerçekleştiremezdi,” dedi.

BM'nin Rolü ve Sorunlar

Gazze'de bir yıldır süren çatışmaların, kitlesel yerinden edilmeler ve ölümlerle sonuçlandığını belirten Safedi, BM Güvenlik Konseyi'nin bu durumu göz ardı etmesinin artık kabul edilemez olduğunu vurguladı. Ayrıca, İsrail'in dokunulmazlığının kaldırılmasının ve Tel Aviv'e silah sevkiyatının durdurulmasının önemine dikkat çekti.

Uluslararası Hukuk ve Yükümlülükler

Safedi, İsrail'in uluslararası hukuka uymaya zorlanması gerektiğini ve yasadışı savaşların derhal sona ermesi için karar alınması gerektiğini belirtti. Aksi takdirde, aşırı sağcı hükümetin uluslararası hukuku tehdit etmeye ve bölgeyi çatışma ortamına sürüklemeye devam edeceğinin altını çizdi.