DOLAR
34,26 -0,07%
EURO
37,64 -0,03%
ALTIN
2.908,86 0,37%
BITCOIN
2.187.503,77 -2%

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi: 'İsrail saldırganlığına karşı duracağız'

Ürdün Dışişleri Bakanı Safedi, Lübnan'a destek verdiklerini ve İsrail'in saldırganlıklarına karşı duracaklarını açıkladı.

Yayın Tarihi: 07.10.2024 15:50
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 15:50

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi: 'İsrail saldırganlığına karşı duracağız'

Ürdün, Lübnan’a Destek Vadediyor

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, ülkesinin Lübnan’a olan desteğini sürdüreceğini belirtti. İsrail'in saldırganlıklarına karşı harekete geçerek bu durumu durdurmayı amaçlıyor.

Beyrut’ta Önemli Görüşmeler

Lübnan Başbakanı Necib Mikati ile bir araya gelen Safedi, Beyrut'u ziyaret ederek, İslami yardımlara ilişkin önemli temaslarda bulundu. Mikati, Ürdün'ün desteği için teşekkürlerini iletti.

Tehdide Karşı Kararlılık Mesajı

Basın toplantısında yaptığı açıklamada, Ürdün'ün Lübnan'ın güvenliğine, egemenliğine ve vatandaşlarının emniyetine tam destek sağladığını vurgulayan Safedi, “Kimse için bir savaş alanı olmayacağız.” ifadesini kullandı.

Ayrıca, saldırılara rağmen sükunetin sağlanması için uluslararası adımlar atılması gerektiğine dikkat çekti. “Ürdün, Lübnan’ın yanında olmaya devam edecek ve İsrail’in saldırganlıklarını durdurmak için çalışacağız,” dedi.

Filistin İçin Barışça Çözüm Çağrısı

Ürdün Dışişleri Bakanı, güvenliğin sağlanması için yalnızca bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasının gerektiğinin altını çizerek, bu devletin 1967 sınırları içerisinde, başkenti Kudüs olan bir yapı olması gerektiğini ifade etti. Son olarak, Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri ile de önemli görüşmelerde bulundu.